Terug naar overzicht

Avans Academie maakt Bossche ouderen blij met kerstkaarten

Bossche ouderen die in een verzorgingstehuis van Brabantzorg wonen, krijgen binnenkort een kerstkaart op de mat. Ad Communicatie zamelt deze in en hoopt daarmee een lichtpuntje te zijn tijdens de kerstdagen.

“Een gelukswens voor 2021, wijsheid, liefde en kracht wens ik de ouderen toe in de kaarten die ik heb geschreven voor ze”, vertelt docent Maikel Mocking.  Bij de receptie aan het Avansgebouw aan de Statenlaan, waar de Avans Academie Associate degrees gevestigd is, staat sinds donderdagochtend een doos waar de kerstkaarten in worden verzameld.

Vorig jaar zamelde de academie huisjes van de Albert Heijn in voor gehandicapten. “Ook dit jaar wilden we weer wat betekenen voor anderen”, zegt Mocking. “Met de aankomende feestdagen, die dit jaar misschien wel eenzamer zijn dan ooit, willen we met een kerstkaart een klein lichtpuntje brengen naar ouderen. Er zijn drie verzorgingshuizen van Brabantzorg in Den Bosch. Hopelijk kunnen we iedere bewoner blij maken met een kerstkaart.” 

De docent roept dan ook op om zoveel mogelijk kaarten te schrijven en in te leveren, ook aan mensen buiten de academie. “Misschien heb je er nog wel eentje in de kast liggen of heb je aankomend weekend tijd om er eentje te knutselen.”

Tot volgende week donderdagochtend staat de inzamelingsdoos naast de kerstboom bij de receptie. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?