Terug naar overzicht

Avans gaat weer online, wel toetsen en praktijkonderwijs op locatie

Avans Hogeschool gaat vanaf woensdag weer volledig over op afstandsonderwijs. Dat heeft de hogeschool bepaald naar aanleiding van de persconferentie van vanavond waarin premier Rutte opnieuw een lockdown aankondigde. Avans heeft een aantal uitzonderingen waar onderwijsactiviteiten op locatie nog wel zijn toegestaan.

Het gaat om toetsen, praktijkonderwijs en onderwijs aan kwetsbare studenten. Ook onderzoek mag alleen op locatie als het thuis niet kan. 

De maatregelen gaan in op woensdag 16 december en duren tot en met zondag 17 januari volgend jaar. Ze gelden uiteraard ook voor onderwijs dat op externe locaties wordt gegeven, zoals het BIC en de Koepel.

Online onderwijs
In principe gaat alles dat geroosterd staat door volgens rooster, maar de fysieke lessen worden omgezet naar online lessen. Opleidingen informeren hun studenten hier nader over. Het praktijkonderwijs gaan door volgens het huidige rooster. 

Toetsen
De roosters van toetsen blijven in januari ongewijzigd. De meeste toetsen zijn al online en de toetsen die op locatie zijn gepland, mogen daar gewoon worden afgenomen. Dit geldt ook voor fysieke toetsen die op een externe locatie worden afgenomen, onder voorbehoud dat die locaties open blijven. Dat bespreken we met de betreffende externe locaties en daar komen we zo snel mogelijk op terug. 

Studeren op locatie
Zelfstudie of groepswerk op locatie is ook niet meer toegestaan. Studenten die vanwege bijzondere persoonlijke omstandigheden thuis niet in de gelegenheid zijn om goed te kunnen studeren blijven welkom bij Avans. Zij bespreken dit met hun studieloopbaanbegeleider of studentendecaan. Voor deze studenten is gelegenheid om in Xplora te studeren. De studieloopbaanbegeleider of decaan stuurt hiertoe een mail naar locatiebeheer van de betreffende locatie (en CC naar de student). 

Thuis werken
Iedereen werkt weer thuis, tenzij je een locatiegebonden functie hebt. Ook medewerkers voor wie het onmogelijk is om thuis te werken, kunnen in overleg met hun directie op een Avanslocatie werken. Later volgt meer informatie over welke Avanslocaties hiervoor open zijn.

Stage en afstuderen
Voor stages en afstuderen gelden de regels die gelden voor de sector/branche waar de student stage loopt/afstudeert. Als die activiteiten doorgaan, kan de stage/afstuderen ook doorgaan.

Kinderopvang
Kinderopvangorganisaties en basisscholen bieden noodopvang aan voor kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep. Personeel benodigd voor onderwijsactiviteiten wordt gezien als cruciaal beroep. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl. 

Burgemeester Depla
Ook burgemeester van Breda Paul Depla denkt in deze nieuwe lockdown aan de Bredase studenten. Bij de NOS laat hij in het programma het coronavirus, fabels en feiten maandagavond weten dat hij graag in gesprek wil met de studenten. “De wens van hen is dat ze een plek willen om bij elkaar te komen. Dat wordt nu lastig met de huidige lockdown. Maar zorg ervoor dat we luisteren naar de jongeren en ook hen te laten zeggen wat we wel kunnen doen”, aldus Depla.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?