Terug naar overzicht

Geen gedoe meer met je huisgenoten tijdens avondje Netflixen door shuffle knop

Zeg maar doei tegen eindeloos scrollen door Netflix om een film of serie uit te zoeken. De streamingdienst komt met een oplossing tegen Netflixstress: de shuffle knop. Dat heeft het bedrijf laten weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers.

Don’t worry, je zult niet ineens een horrorfilm voorgeschoteld krijgen als je normaal gesproken alleen maar romantische comedy’s kijkt. Netflix zoekt een film voor je uit, gebaseerd op jouw kijkgedrag. Druk je op deze knop, dan start een random serie of film. Scheelt je waarschijnlijk een hoop gedoe tussen jou en je huisgenoten als je weer eens niet weet wat jullie moeten kijken.

In de eerste helft van dit jaar zal de knop beschikbaar zijn voor alle leden. De afgelopen tijd heb je ‘m misschien al voorbij zien komen. Netflix testte namelijk de functie al op verschillende tv-apparaten. Hoe de uitrol van de shuffle knop precies gaat lopen is nog niet bekend en ook de naam en het ontwerp ervan staat volgens operationeel directeur Greg Peters nog niet vast.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?