Van Engelshoven wil vertraagde studenten tegemoetkomen

Illustratie: Daan van Bommel

Studenten die vertraging oplopen door de coronacrisis hoeven daar niet zelf de rekening voor te betalen, vindt nu ook demissionair minister Van Engelshoven. Maar ze hebben wat haar betreft niet allemaal een volledig uitloopjaar nodig.

Vorige week steunde een Kamermeerderheid de oproep van GroenLinks en D66 om vertraagde studenten een collegegeldvrij extra studiejaar te gunnen. Premier Rutte deed geen beloftes, maar “nam de suggestie mee”.

Volgens de NOS noemde minister Van Engelshoven het vrijdag “heel reëel” dat studenten die door de coronamaatregelen vertraging oplopen langer over hun studie mogen doen. Ze hebben volgens haar niet allemaal een jaar extra nodig. “Maar we moeten studenten wel rust kunnen geven. Ze staan onder grote druk.”

Samen met minister Slob werkt ze de komende tijd aan een landelijk programma tegen leer- en studieachterstanden.