Terug naar overzicht

Nieuw bestuur studentenorganisaties: oud-Avansstudent voorzitter ISO

Studentenorganisaties ISO en LSVb hebben nieuwe bestuursleden gekozen, die het stokje vanaf de zomer gaan overnemen. Bij het ISO komt er – en dat is uitzonderlijk – een hbo’er aan het roer.

Studiefinanciering, selectie aan de poort, collegegeld, woningnood, de verkiezingen… Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hebben altijd hun mening klaar en werpen zich op als de stem van studenten.

Vrijdag koos het ISO een nieuw bestuur en zaterdag volgde de LSVb. De nieuwe bestuursleden worden ingewerkt en nemen vanaf 26 juni de taken over.

Hbo’ers
Het ISO kiest een hbo’er als voorzitter: de 22-jarige Lisanne de Roos. Ze heeft haar bachelor Bestuurskunde/Overheidsmanagement aan Avans Hogeschool afgerond en volgt momenteel een schakeltraject aan de Universiteit Leiden voor de master management publieke sector.

Ze is niet de enige hbo’er in het nieuwe bestuur. Penningmeester Jochem Tollenaar volgt de lerarenopleiding wiskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. De andere bestuursleden zijn wo-studenten: Bjorn Blom (Groningen), Gijsbert van Elven (Utrecht) en Thomas van der Meer (Twente).

#ikwilnaarschool
Bij de Landelijke Studentenvakbond wordt de 23-jarige Ama Boahene de nieuwe voorzitter. Zij was initiatiefnemer van de actiegroep #ikwilnaarschool, die in de coronacrisis voor meer fysiek onderwijs pleitte. Ze is masterstudent rechten aan de Universiteit Utrecht en volgt de vooropleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

De LSVb-vicevoorzitter heet Joshua de Roos, eveneens actief bij #ikwilnaarschool. Hij studeert aan de Universiteit voor Humanistiek en was daarvoor student aan de Universiteit van Amsterdam. De andere aankomende LSVb-bestuursleden zijn Ivy Dirksen (Fontys en Radboud), Nol van Gerven (TU Delft en Universiteit Leiden) en Naomi Rajiv (Fontys en Erasmus).

Wortels
Het ISO heeft zijn wortels in de medezeggenschap van universiteiten en hogescholen, terwijl de LSVb een vakbond is. Het ISO neigt meer naar overleg, waar de LSVb sneller actie wil voeren. Maar meestal trekken ze samen op.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?