Terug naar overzicht

Verveel je dit weekend niet met de Nationale (online) Museumweek

Foto: Kim Noordijk via Flickr
Foto: Kim Noordijk via Flickr

Het is deze week de Nationale Museumweek. De week vindt geheel online plaats. Er zijn allerlei activiteiten: van workshops tot rondleidingen en podcasts, noem het maar op. Droom jij ervan om een vraag te stellen aan een oud-walvisvaarder? Dit je kans! Punt zet een paar (gratis) tips op een rijtje, zodat jij je deze week en aankomend weekend niet hoeft te vervelen.

  1. Virtuele tour: Anne Frank als schrijfster

Bij deze tour breng je een bezoek aan het Anne Frank Huis. Er wordt gebruik gemaakt van Het Achterhuis Online waarbij je in de onderduikplek 360 graden om je heen kunt kijken. Je loopt virtueel door het Achterhuis waar ook informatie wordt gegeven en er de ruimte is om vragen te stellen. Je begint bij de boekenkast en gaat dieper in op Anne Frank als schrijfster. De online rondleiding is op vrijdag 23 april van 16 tot 17u. Reserveren kan via de site. Nog een voordeel van deze tour: je hoeft geen uren in de rij te staan!

2. Q&A met een oud-walvisvaarder

In deze online lezing kun je alles vragen wat je maar wil aan oud-walvisvaarder Durk van der Veen. De lezing wordt georganiseerd door het Fries Scheepvaart Museum. Via de Facebookpagina van het museum kun je vanavond van 19:30 tot 20:30 uur vragen stellen. Durk en Anne-Goaitske Breteler (gastcurator) beantwoorden je vragen live.

https://www.instagram.com/p/CN4b_ztjlkK/?utm_source=ig_web_copy_link

3. Workshop poëzie schrijven met Gershwin Bonevacia
Tijdens de tweedelige workshop onder leiding van Amsterdamse stadsdichter Gerswhin Bonevacia leer je de fijne kneepjes van de dichtkunst en leer je een gedicht schrijven. Hij is bezig met zijn tweede gedichtenbundel en schrijft maandelijks een artikel voor Het Parool. De workshop is zondag van 14:30 tot 16:00 uur.

4. Must See Pubquiz
Speel mee met de online pubquiz van het Zuiderzeemuseum. In deze quiz beantwoord je vragen over Nederland en de iconen die hebben bijgedragen aan het typische beeld van Nederland in het buitenland zoals klompen, bloemen, tulpen, etc. Leuk om met vrienden te doen onder het genot van een biertje op zondagavond van 16:30 tot 17:45 uur.

Niet alle activiteiten zijn gratis, maar wel als je een museumkaart bezit. Verdere informatie en prijzen vind je op deze site.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?