Terug naar overzicht

Zó vier je dit jaar de verjaardag van de koning in de Avanssteden

Foto: © RVD - Martijn Beekman
Foto: © RVD – Martijn Beekman

Geen dancefeest op de Pettelaarse Schans of 538 Koningsdag in Breda. Ook Kingsland in Tilburg en de vrijmarkten in Roosendaal gaan niet door. Ook dit jaar is Koningsdag een sober feestje. Toch zijn er een hoop alternatieven bedacht. Punt zet voor je op een rijtje wat je wél kunt doen.

Den Bosch

Muziekbingo
Zing jij het Wilhelmus uit volle borst en zonder spiekbriefje mee? En ben je daarnaast een echte muziekkenner? Dan is de (online) Raad De Plaatshow iets voor jou en je vrienden. Op maandagavond vanaf 20:00 uur wordt deze muziekbingo georganiseerd. Twee rondes lang ga je muziek raden en maak je kans op verschillende prijzen. Meer info vind je hier.

Op de foto met de koning
Koning Willem-Alexander is niet fysiek aanwezig in Den Bosch – hij brengt dit jaar een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven – maar Stichting Koningsdag ’s-Hertogenbosch zet liefhebbers tóch op de foto met de koning. Maak een foto van jezelf, het liefst gehuld in oranje feestkleding in de binnenstad van Den Bosch en stuur die op. Je krijg je foto dan terug, mét jarige job Willem-Alexander naast je. 

Livestream
Café Reinders organiseert een eigen livestream op Koningsdag. Vanaf 16:00 uur speel je online een muziekbingo en vanaf 17:00 uur borrel je onder het genot van muziek. Koop hier je kaarten

Tilburg

Taart
Hang in Tilburg je vlag uit op Koningsdag en wie weet word je beloond met een taart. Leden van het Oranje Comité Tilburg bezorgen deze dag 180 taarten door heel de stad.   

Studiothuismarkt
Studio Tilburg viert de verjaardag van de koning door take away en diverse producten te verkopen in hun eigen STUDIOthuismarkt voor stuntprijzen. De kroeg in de Heuvel zet een kraampje voor de deur tussen 11:00 en 17:00 uur.

Eet het hoofd van de koning
De koningsbonbon is weer te koop! Tijdens het bezoek van WimLex aan Tilburg tijdens Koningsdag 2017 maakte chocolaterie Friandries de koningsbonbon. De limited edition bonbon heeft de vorm van het gezicht van de koning en bestaat uit een gel van mandarijn, een ganache van five spices en Schrobbelèr en een krokantje van karamel. 

https://www.instagram.com/p/COAEvOwjGLm/?utm_source=ig_web_copy_link

Roosendaal en Breda

De Oranjestichting in Roosendaal heeft besloten niet veel te organiseren tijdens Koningsdag, schrijft BN De Stem. Ook de Punthotspots van Roosendaal laten Koningsdag aan zich voorbij gaan. In Breda wordt er ook niet veel bijzonders georganiseerd. Feestcafé Peddels pakt uit met een Feeststream XXL. In samenwerking met Café Bruxelles organiseren zij vanaf 20:00 uur een heuse Oranje Zoom.

Woon je niet in een van de Avanssteden en heb je geen idee wat je morgen moet gaan doen? Misschien heb je dan iets aan deze tips:

Borrelen en tompoucen eten
Ga naar het park en neem lekker tompoucen mee. Het wordt heerlijk weer dus perfect om lekker in het zonnetje te genieten van een tompouce en een lekker glas wijn. De gemeente Breda is alvast voorbereid en roept bezoekers op om te gaan zitten in de witte cirkels op het gras, zodat zij goed afstand kunnen houden van elkaar. Mocht het park nou te druk zijn, zoek dan een lekker plekje op in de tuin en nodig een vriend of een vriendin uit. 

Ga het water op!
Heb je een bootje of kun je een bootje huren, ga dan lekker het water op! Doe een dikke trui aan en neem een kleedje mee en geniet lekker de hele dag van op het water zitten in de zon. Voor de bikini is het nog iets te koud maar voor een drankje op de boot is het heerlijk!

Filmmarathon
Je bent vandaag vrij dus ook een reden om gewoon lekker te niksen. Ga lekker een serie bingewatchen of houd een filmmarathon met een vriend of vriendin. Ook heerlijk!

Digitale spelletjesmiddag
Je mag natuurlijk niet met veel mensen afspreken maar dat kan wel digitaal. Doe een spelletjesmiddag met je vrienden via Teams. Maak groepjes van twee zodat je niet alleen thuis bent. De groepjes strijden tegen elkaar online met leuke spellen. Een goede en oplossing en je houdt je aan de coronaregels!

Huisfeest!
Woon je in een studentenhuis? Dan ben je een huishouden en mag je met elkaar een feestje bouwen! Hang slingers op, trek je meest oranje kleren aan en zet een lekker muziekje op. Pak een lekker biertje erbij en proost op de koning!

The Streamers
Heb je nou de hele dag in park gezeten en wil je nog iets te doen hebben voor de avond? Kijk dan de livestream van The Streamers, de grootste gelegenheidsband uit de Nederlandse popgeschiedenis met meer zangers dan muzikanten en meer hits dan de Top 40. De livestream is vanaf 20:00 uur te volgen. Kaartjes zijn gratis. De band bestaat uit artiesten als: Typhoon, Snelle, Suzan en Freek, Guus Meeuwis, Kraantje Pappie, en ga zo maar door. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?