Terug naar overzicht

Beste afstudeerders AAFM beloond met een geldprijs

Ook dit jaar zijn de beste afstudeeronderzoeken van studenten van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM) weer beloond. De winnaars, die een bedrag van 500 euro mee naar huis kregen, zijn gisteren tijdens de diploma-uitreiking in het zonnetje gezet.

Accountancy
Nemanja Pejović deed bij Witlox VCS onderzoek naar het efficiënt en effectief verlopen van het controleproces van een klant. Hij kreeg daarvoor een 9. In zijn afstudeerzitting lag de focus op beroepsbekwaamheid. Daarvoor kreeg hij een 8,5. “Nemanja heeft een persoonlijk verslag geschreven waaruit zijn gedrevenheid blijkt, maar waarin hij zich ook kwetsbaar durft op te stellen”, schrijft docent Patricia Hendriks.

Nemanja Pejović. Foto: Stimfotografie/Michelle de Vries

Bedrijfskunde
Richting geven aan een integratietraject tussen twee bv’s met flinke culturele verschillen bij GRS Retail, daarmee ging Pieter van Rossum aan de slag. “Met zijn kennis van de branche, empathische en methodische aanpak heeft Pieter het vertrouwen gewonnen van de betrokken stakeholders”, schrijft docent Dennis Rodrigo. Het leverde de pas afgestudeerde een 8,5 op. “Pieter is een waardig ambassadeur van onze opleiding”, aldus Rodrigo.

Pieter van Rossum. Foto: Beeldveld/Wilfried Scholtes

Finance & Control
Afstudeerders bij Finance & Control voeren in hun laatste jaar meerdere opdrachten uit. Ryan Rijkse deed dat bij accountantsorganisatie BDO. Die opdrachten, allemaal op het gebied van Robotic Process Automatisation (RPA), waren van hoge kwaliteit, schrijven docenten Coen van Hout en Lennard Terpsma. “Ryan heeft organisaties kunnen adviseren over het inzetten van RPA om diverse processen efficiënter en effectiever te maken en de kwaliteit van werk voor medewerkers te verhogen.” Voor zijn assessments, behorende bij de opdrachten, kreeg hij een 9.

Ook Wessel van Oers werd beloond voor zijn afstudeeropdrachten. Die voerde hij uit bij onder andere BDO, Satelliet Meubelen en Clean Solutions Group. “De afstudeeropdrachten zijn van een hoge kwaliteit en door de opdrachtgevers ook zo beoordeeld”, schrijven de docenten. De wekelijkse feedbackgesprekken zijn door de docentbegeleider zeer hoog gewaardeerd en geven eigenlijk concreet aan wat co-creatie in de praktijk inhoudt.” Ook Wessel kreeg voor zijn assessments een 9.

Wessel van Oers (l) en Ryan Rijkse. Foto: Judith Adriaansen

HRM
Tessy Haest deed bij fashion retailer Shoeby onderzoek op het gebied van zelfsturing, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en gedragsverandering van medewerkers. “Tessy heeft door het gehele proces bewuste, doordachte keuzes gemaakt”, schrijft docent Erik Woering. “Alle genomen stappen zijn navolgbaar en op een bondige manier vastgelegd in het verantwoordingsdocument. Sterk is daarbij ook de kritische blik van Tessy op de kwaliteit van het onderzoek en haar reflecties daarop.” Voor de drie toetsen van het afstuderen kreeg ze gemiddeld een 8,4.

Tessy Haest. Foto: Judith Adriaansen

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?