Terug naar overzicht

Ongestoord werken in een ‘werkpod’: Avans plaatst 28 geluidsarme ruimtes voor docenten

De twee werkpods bij de Academie voor Sociale Studies in Breda

Het kan zomaar zijn dat je binnenkort je docent digitaal les ziet geven vanuit een kleine, geluidsarme ruimte. Avans plaatste afgelopen zomer namelijk de zogeheten ‘werkpods’ in verschillende gebouwen. 

Deze nieuwe werkplekken moeten ervoor zorgen dat het makkelijker is om te switchen tussen fysieke en digitale ontmoetingen op een Avanslocatie. Daar bleek na inventarisatie van academies behoefte aan te zijn aan. Docenten en medewerkers kunnen in deze afgesloten werkplekken ongestoord digitale lessen geven of deelnemen aan overleggen.

De afgelopen weken zijn er twintig werkpods geplaatst. Onder andere bij de Academie voor Sociale Studies in Breda. Docent Social Work Kees van Dam laat de ruimtes, die er net een dag staan, aan twee van zijn collega’s zien. “Zoals je ziet moeten ze nog ingericht worden, maar ik ga er zeker gebruik van maken.”

Hij neemt meteen de proef op de som om te kijken of ze echt geluidsdicht zijn. ,,Ik kan jullie wel horen, maar het geluid is flink gedempt. Het is een prima werkplek. Hoewel ze misschien wat ongelukkig geplaatst zijn bij de deur van de docentenkamer waar iedereen naar binnenloopt.” 

De komende maand komen er nog 8 werkpods bij, verspreid over de Avanslocaties. Daarmee heeft de hogeschool in totaal 28 afgesloten werkplekken. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?