Terug naar overzicht

Vakantie voorbij, nu ‘normaal’ naar school in nieuw studiejaar

Ook aan de Hogeschoollaan in Breda is het studiejaar begonnen

De eerste schoolweek zit er weer op. Na een jaar van thuisstudie met online lessen is het voor iedereen even schakelen om door de wandelgangen van Avans te lopen. 

Bestuurskundestudent Lieve van den Berg

Bredase tweedejaarsstudent Bestuurskunde Lieve van den Berg vindt het fijn om weer op school te zijn. Toch zitten er volgens haar ook wel nadelen aan. “Ik ga vaak maar voor een uurtje naar school en aangezien ik anderhalf reistijd heb, is dat niet echt ideaal. Op zulke momenten heb ik dan liever online les.” Voor de student zou het handiger zijn om de online en fysieke lessen te kunnen combineren.

Ook Manon Vermeulen, eerstejaarsstudent Bouwkunde in Den Bosch, is blij dat zij op een ‘normale’ manier weer naar school kan. “Het is wel echt heel fijn dat die anderhalve meter niet meer hoeft. Nu kun je gewoon met elkaar kletsen. Zonder mondkapjes zou het nog beter zijn, maar dat neem ik dan maar voor lief.”

Introductieweek
Dat de introductieweek op de Avans Hogescholen niet doorging, is voor veel studenten toch erg jammer. Zo heeft Stan van Beek, eerstejaarsstudent Biologisch Medisch Laboratoriumonderzoek in Breda, maar twee uurtjes introductie gehad. “Het was een half uur voorstellen. Daarna anderhalf uur een spel spelen waarbij je opdrachten met je groepje moest uitvoeren”, vertelt Stan lachend, “Ik had er wel iets meer van verwacht.”

Eerstejaarsstudent Bram Ching volgt de opleiding Bouwkunde in Den Bosch. Ook hij baalt dat de introductieweek niet is doorgegaan. “Al mijn vrienden hebben wel gewoon intro gehad. In onder andere Eindhoven, Tilburg en Leiden is het allemaal doorgegaan en hier niet. Bij een intro kun je je studiegenoten in een andere setting leren kennen. Heel het sociale aspect valt nu wel weg en dat is erg jammer.” Fysiek les krijgen maakt het volgens Bram dan wel een beetje goed. 

Student Bouwkunde Bram Ching

Coronavertraging 
Online lessen volgen en een geïsoleerd studentenleven leiden is best pittig. Maar door corona niet kunnen afstuderen valt behoorlijk rauw op je dak. Zo ook bij de laatstejaarsstudent Human Resource Management Den Bosch Roy Verhoeven. Door de coronacrisis kwam hij namelijk maar niet aan een afstudeerstage. Voor aankomend studiejaar heeft hij toch nog een plekje weten te bemachtigen. Roy: “Het is wel even gas geven. Ik vind het niet spannend om weer terug te zijn, maar de spanning zit hem vooral in het afstuderen.” 

Human Resource Managementstudent Roy Verhoeven

Een jaar lang heeft de student naar een stage gezocht. Uiteindelijk heeft hij door zijn bijbaan een stageplek weten te vinden. “Doordat ik op mijn werk extra inzet heb getoond, hebben collega’s een goed woordje bij de directeur gedaan. Ik mocht vervolgens op gesprek komen bij HRM Schiphol. Nu heb ik eindelijk een stage.” Volgende week begint Roy aan zijn afstudeerstage.

Punt. Of had jij nog wat?

Van beek

Ook zien ze in de binnenstad studenten van de buas op terras zitten met een muziekbingo een hoop gezelligheid en lol en ander spellen etc etc Leg dat verschil maar eens uit...ik weet het ook niet

2021-09-03 19:48:48

Van beek

De teleurstelling bij stan komt denk ik doordat wij meerdere kids hebben studeren bij avans.De een krijgt een spel van 1 uur en de ander zit in een introductiecomm en die is 2 dgn intro aan t voorbereiden. Dan krijgen ze het verschil per academie mee

2021-09-03 19:45:57

Meer lezen?