Terug naar overzicht

Kring award voor China-artikel van Delta

Delta, het journalistieke platform van de TU Delft, heeft de award van de Kring gewonnen voor het artikel ‘Hoe de TU Delft onbedoeld het Chinese leger een handje helpt’.

De jury noemt het een goed uitgezocht, zeer informatief verhaal – in een reeks van vijf – dat direct bij publicatie tot veel media-aandacht en Kamervragen leidde. De auteurs, Annebelle de Bruijn en Tomas van Dijk, schetsen de dilemma’s waar wetenschappers zich voor gesteld zien als ze samenwerken met Chinese universiteiten die gelieerd zijn aan het Chinese leger, aldus de jury.

De tweede prijs gaat naar het Leidse Mare voor het artikel ‘Fraude, verdwenen evaluaties en een verziekt klimaat: hoe de beste statistiekgroep van Nederland uiteenviel’. Het toont volgens de jury goed aan “hoe een relatief klein probleem binnen een universiteit kan escaleren en een hele onderzoeksgroep om zeep kan helpen”.

Voor de inzending “Topper of loser: hoe een sterrencultus Amfi onveilig maakte”, krijgt de redactie van HvanA de derde prijs. Volgens de jury wordt daarin “helder en spannend uitgelegd hoe een onveilige cultuur kan groeien op een modeopleiding waarin ook veel concurrentie bestaat”.

De Kring van hoofdredacteuren van hoger onderwijs media reikt de award jaarlijks uit. De winnaars gaan naar huis met 250, 150 of 100 euro.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?