Terug naar overzicht

Rotterdams corps na geweld even niet welkom

Het Rotterdamsch Studenten Corps is dit studiejaar niet meer welkom bij officiële gelegenheden van de Erasmus Universiteit, omdat 41 leden met geweld de sociëteit van het studentencorps in Delft binnenvielen.

Met knuppels en vuurwerk drongen de Rotterdamse corpsleden binnen bij de vereniging in Delft. Er waren ook drie Rotterdamse senaatsleden bij betrokken. Een raam, serviesgoed en meubels moesten eraan geloven.

Er waren tijdens de inval enkele Delftse leden op de sociëteit. Eén van hen heeft aangifte gedaan van mishandeling. De aanleiding: Delftse eerstejaars hadden in Rotterdam een witte fauteuil van het bestuur gestolen.

Excuses
Het geweld vond plaats op vrijdag 19 november. De voorzitter van het Rotterdamse corps heeft excuses aangeboden aan het Delftsch Studenten Corps, maar ook aan de eigen universiteit en aan de burgemeesters van Delft en Rotterdam. De betrokken leden zijn geschorst, inclusief de drie leden van de senaat.

De Erasmus Universiteit Rotterdam vindt dat nog niet genoeg. De EUR heeft het corps de rest van het studiejaar uitgesloten van alle officiële gelegenheden, meldde het AD. Veel gelegenheden zijn er overigens niet, want de nieuwjaarsborrel gaat wegens corona niet door.

De universiteit bevestigt het nieuws. De rector verwacht dat de vereniging de rest van het collegejaar gebruikt om zich te bezinnen en te veranderen, zegt een woordvoerder. Als de vereniging dat doet, mag zij misschien weer bij de opening van het nieuwe academische jaar aanwezig zijn.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?