Terug naar overzicht

Student opent vuur in collegezaal Heidelberg

Foto: Pixabay

In de Duitse plaats Heidelberg heeft een student in een collegezaal om zich heen geschoten met een vuurwapen. Er zijn vier mensen gewond of zwaargewond.Daarna zou hij zichzelf van het leven hebben beroofd, melden diverse media.

Volgens de Duitse politie, die meteen is uitgerukt, gaat het om één enkele dader die met een geweer of ander lang vuurwapen om zich heen heeft geschoten. Er zouden gewonden zijn gevallen, maar het is niet duidelijk hoeveel. Ook is niet bekend hoe ernstig de verwondingen zijn.

Over de dader is nog weinig bekend, maar volgens het Duitse persbureau DPA was het een student, die meerdere wapens bij zich droeg. De politie heeft de dood van de dader bevestigd, maar de zelfmoord niet.

De campus, waar zich voornamelijk natuurwetenschappelijke faculteiten van de Universiteit Heidelberg bevinden, is afgezet. Volgens de politie is het gevaar geweken.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?