Terug naar overzicht

Saxion-medewerker gearresteerd vanwege toetsdiefstal

Foto: Pixabay

Een medewerker van Saxion wordt verdacht van het verkopen van toetsen aan studenten. Na eigen onderzoek heeft de hogeschool aangifte gedaan bij de politie, die de medewerker en nog twee verdachten heeft aangehouden.

Hangende het onderzoek van de politie en het Openbaar Ministerie is de medewerker voor onbepaalde tijd geschorst, staat in een nieuwsbericht van Saxion. De hogeschool onderzoekt nog om welke toetsen het precies gaat en voor welke studenten dit mogelijk gevolgen heeft.

Volgens nieuwssite SaxNow bestaat het vermoeden dat de medewerker de toetsen beschikbaar stelde aan de twee andere verdachten en dat zij de toetsen hebben verspreid naar andere personen of studenten.

De hogeschool heeft een meldpunt ingericht, waar desgewenst anoniem informatie kan worden gedeeld.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?