Terug naar overzicht

Verwarde man verwondt Franse studenten in collegezaal met mes

Op de universiteit Le Mans in Frankrijk viel een man woensdag minstens zes studenten aan. Drie daarvan zijn licht gewond geraakt. De verdachte is inmiddels opgepakt. 

Dat meldt het Belgische blad HLN in een bericht. De man sloeg de studenten met een stok en een mes. Het incident vond omstreeks 13:45 uur plaats. De man stormde de collegezaal binnen waar een professor lesgaf. 

De getuige vertelt aan radiozender France Bleu dat de man verward overkwam. Hij stormde de zaal binnen en zei dat hij Messias was en dreigde degenen te doden die zich tegen Macron, de president van Frankrijk, verzetten.

Een team van psychologen kwam ter plaatse. Alle lessen van de universiteit werden voor die dag geannuleerd. 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?