Terug naar overzicht

Boze studenten willen gesprek met minister Kaag

Sit-in bij Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Foto via: LSVb

Vakbonden FNV Young & United en LSVb hebben een korte sit-in gehouden in de lobby van het ministerie van OCW. Ze eisten een gesprek met minister Kaag over een hogere basisbeurs en volledige compensatie voor ‘pechstudenten’.

De ongeveer vijftig studenten werden al snel weggestuurd uit het OCW-gebouw, meldt LSVb-voorzitter Ama Boahene. Ze zetten hun protest buiten voort. Via het ministerie van OCW willen ze minister Kaag van Financiën te spreken krijgen. Volgens hen is zij degene die ervoor zorgt dat minister Dijkgraaf van Onderwijs te weinig geld heeft om studenten een hogere basisbeurs en volledige compensatie te geven.

Maandag overleggen Tweede Kamer en minister Dijkgraaf over de studiefinanciering.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?