Terug naar overzicht

Bezetting in Rotterdam beëindigd

De politie heeft gisteravond een einde gemaakt aan de bezetting van een gebouw op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ongeveer tien demonstranten zijn afgevoerd.

Dat meldt Erasmus Magazine. ME’ers en agenten begonnen rond zes uur aan de ontruiming. Er waren rond de tachtig studenten en medewerkers, van wie tien weigerden te vertrekken. Die zijn door de agenten naar buiten gebracht.

De demonstranten hadden het bestuur gevraagd om die avond met hen in gesprek te gaan, maar die uitnodiging is afgeslagen. “We konden het organisatorisch niet voor elkaar krijgen”, zegt een woordvoerder van de universiteit tegen het magazine. De bezetters hebben op hun beurt een uitnodiging gekregen voor een gesprek op een ander moment.

Eisen
De actiegroep wil dat de universiteit de banden met de fossiele industrie verbreekt en verzet zich ook tegen slechte werkomstandigheden van docenten en onderzoekers. Verder zouden de gebouwen beter toegankelijk moeten zijn. Tot slot moet er volgens hen een einde komen aan studieschulden.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?