Terug naar overzicht

Amy Althof wint De Vaan-prijs voor project Lieve Social Media

Amy Althof tijdens de prijsuitreiking

De De Vaan-prijs, die jaarlijks naar de beste afstudeerder bij de opleiding Communication & Multimedia Design in Den Bosch gaat, is dit jaar gewonnen door Amy Althof. Haar project Lieve Social Media, over de invloed van sociale media op de mentale gezondheid onder jongvolwassenen, werd dinsdag door een jury unaniem als beste verkozen.

Voor haar project verzamelde de onlangs afgestudeerde Amy brieven die jongvolwassenen schreven aan sociale media. Het overgrote gedeelte van die brieven waren afscheids- en liefdesbrieven, waarin jongeren schreven dat ze stopten met sociale media vanwege de negatieve impact die het heeft op hun mentale gezondheid. Die brieven overhandigde ze persoonlijk aan Tweede Kamerleden en techbedrijven.

Changemakers
Met haar project maakte de CMD’er indruk op de jury, die haar waardeert om het vermogen buiten haar comfortzone te treden en naar instanties te stappen om verandering te bewerkstelligen. ”Daarnaast heeft de combinatie van design met journalistieke methoden niet alleen Amy’s project verrijkt, maar ook laten zien hoe ontwerpers een rol kunnen spelen als changemakers in de maatschappij”, valt te lezen in het juryrapport.

Met het winnen van de afstudeerprijs krijgt de nu-afgestudeerde Avansstudent een geldbedrag van 1250 euro. 250 euro daarvan wordt ingelegd door Avans, de rest door de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?