Terug naar overzicht

Kokkerellen met Punt: pinda pasta

Elke maand struint Punt het internet af op zoek naar studentenrecepten. De eisen? Budgetproof, voedzaam en vooral héél erg lekker. Deze keer: pinda pasta, een recept van Veggilaine.

Benodigdheden voor vier porties:
1 el olijfolie
4 sjalotjes
4 tenen knoflook 
2 cm gember
300 g pasta
300 g passata
500 ml kokosmelk light
1 rode peper
Flinke hand verse koriander
2 grote zoete aardappelen
Sap van 1 limoen
7 el sojasaus
3 el 100% pindakaas met stukjes
1 el rietsuiker 
Paar handjes boerenkool

Stappenplan

  1. Schil en snij de zoete aardappel in kleine stukjes. Versnipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Rasp de gember. Verwijder dan de zaadlijsten van de rode peper en hak deze fijn. Als je van pittig eten houdt, zou ik de zaadlijsten eraan laten zitten. 
  2. Fruit de sjalotjes en als ze glazig worden voeg je de knoflook, gember en rode peper toe. Bak het geheel een paar minuutjes. 
  3. Voeg de zoete aardappel toe en bak ook deze eventjes mee. Hak in de tussentijd een handje koriander grof. 
  4. Voeg dan de kokosmelk, passata, pindakaas, koriander, limoensap, sojasaus en suiker aan het mengsel toe. Roer goed door en breng het aan de kook. Laat het vervolgens ongeveer 15 minuten pruttelen. 
  5. Kook in de tussentijd de pasta. Let op: ik verkort de kooktijd van de pasta met zo’n 2 tot 3 minuten en laat op het einde de pasta schrikken met koud water. 
  6. Als de saus klaar is, voeg je de boerenkool en pasta aan het mengsel toe. Roer goed door en zorg dat alles goed warm wordt. Tijdens dit proces wordt de pasta gaar en is het gerecht perfect op elkaar afgestemd. 

Verdeel de porties en top af met nog een beetje boerenkool. Eet smakelijk! 

Variatietip
Als je geen zin hebt in pasta, kun je deze vervangen door rijst. Ook erg lekker.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?