Elke maand struint Punt het internet af op zoek naar studentenrecepten. De eisen? Budgetproof, voedzaam en vooral héél erg lekker. Deze keer: havermouttaart.
Benodigdheden voor 1 taart (8 stukken):
400 gr grove havervlokken
5 (rijpe) bananen
500 ml halfvolle melk
140 gr agavesiroop
2 el speculaaskruiden
2 tl bakpoeder
Stappenplan
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een grote ovenschaal met bakpapier.
- Doe de havermout met de speculaaskruiden en het bakpoeder in een kom. Roer door en zet aan de kant.
- Doe vier bananen in de blender. Voeg de melk en de agavesiroop toe en mix tot een glad geheel.
- Voeg het beslag toe aan het havermoutmengsel en roer goed door.
- Verdeel het geheel in de ovenschaal en strijk het glad.
- Snij de overgebleven banaan in plakjes en verdeel dit over het beslag.
- Bak de havermouttaart 45 minuten in de oven en laat het daarna een kwartiertje afkoelen.
Snij het geheel in acht stukken en je hebt voor meer dan een week een snel en handig ontbijtje klaar. Wel in de vriezer bewaren zodat het goed blijft. Eet smakelijk!
Variatietip
Verwarm een stuk havermouttaart in de magnetron en doe er een eetlepel kwark en warm fruit bovenop. Kost iets meer tijd, maar is zeker de moeite waard om te proberen.
Punt. Of had jij nog wat?