Elke maand struint Punt het internet af op zoek naar studentenrecepten. De eisen? Budgetproof, voedzaam en vooral héél erg lekker. Deze keer: flatbread met champignons.
Benodigdheden voor twee porties:
2 stuks flatbread
250 gr champignons
100 gr radijsjes
1 knoflookteen
1/2 komkommer
2,5 el magere kwark
25 gr ongezouten roomboter
1/2 tl zout
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl gedroogde oregano
Handje verse dille
Stappenplan
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de ene helft en bewaar de andere helft voor later. Doe de komkommerrasp in een zeef en meng ¼ theelepel zout erdoorheen. Laat het geheel 5 minuten uitlekken. Duw met de achterkant van een lepel nog zoveel mogelijk vocht uit de komkommerrasp.
- Snijd de knoflook en de dille fijn. Snijd de champignons door de helft of in kwarten. Snijd de radijsjes en de rest van de komkommer in plakken.
- Doe de dille en de knoflook in een kom en voeg daar de geraspte komkommer en kwark aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar de tzatziki in de koelkast tot gebruik.
- Verhit een hapjespan en laat de boter smelten. Voeg dan de rest van het zout, paprikapoeder, komijnpoeder en de oregano toe en laat het even in de boter meebakken. Voeg dan de champignons eraan toe en roer goed door. Laat het geheel een paar minuutjes bakken.
- Bereid de flatbreads volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Als de gemarineerde champignons en de flatbreads klaar zijn, besmeer je de broden eerst met tzatziki. Daarna doe je de champignons erbovenop. Top af met de komkommer en radijsjes.
Garneer je luxe lunch eventueel nog met wat dille. Eet smakelijk!
Punt. Of had jij nog wat?