Elke maand struint Punt het internet af op zoek naar studentenrecepten. De eisen? Budgetproof, voedzaam en vooral héél erg lekker. Deze keer: gnocchi met chorizo
Benodigdheden voor twee porties:
65 gram chorizo
1 knoflookteen
250 gram cherrytomaten
200 gram tomatenblokjes in blik
1 aubergine
400 gram gnocchi
2 flinke handen verse basilicum
Stappenplan
- Verwijder het vel van de chorizo en snijd de worst en de aubergine in blokjes. Bak de chorizo zo’n 5 minuten in een hapjespan zonder boter of olie op halfhoog vuur.
- Kook in de tussentijd de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Tip: Als je de gnocchi daarna in de pan opbakt, krijgen de deegbolletjes een krokant randje. Ook erg lekker!
- Schep de inmiddels krokante chorizo uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Zorg dat het bakvet in de pan blijft.
- Bak dan de knoflook en aubergine een aantal minuten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Voeg daarna de tomaten toe en wacht tot ze zacht worden. Plet de tomaten en voeg dan de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg dan de chorizo, gnocchi en een flinke hand basilicum aan de tomatensaus toe. Verwarm het geheel en roer goed door.
Garneer eventueel met wat basilicum en dan staat dit pareltje binnen vijftien minuten op tafel. Eet smakelijk!
Punt. Of had jij nog wat?