Terug naar overzicht

Kokkerellen met Punt: broodje kaassoufflé

Elke maand struint Punt het internet af op zoek naar studentenrecepten. De eisen? Budgetproof, voedzaam en vooral héél erg lekker. Deze keer: broodje kaassoufflé.

Benodigdheden voor 1 broodje
1 kaassoufflé
1 hamburgerbroodje of briochebroodje
1 el magere kwark
1 el friteslijn
1 sjalot
1 el ingelegde rode ui
Flinke hand verse dille 
Citroensap van een halve citroen

Stappenplan

  1. Bereid de kaassoufflé volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  2. Versnipper de sjalot en de dille. 
  3. Doe dan in een bakje de kwark en mayonaise. Voeg daar het sjalotje, het citroensap en de dille aan toe. Doe naar smaak wat zout en peper bij het mengsel. Meng het geheel goed door. 
  4. Smelt in een pan de roomboter en toast het hamburgerbroodje goudbruin. 
  5. Doe een flinke laag saus op het broodje gevolgd door de kaassoufflé en nog meer saus. Top af met de ingelegde rode ui.

Eet smakelijk!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?