Terug naar overzicht

Kokkerellen met Punt: kokos dahl

Elke maand deelt Punt een studentenrecept. De eisen? Budgetproof, voedzaam en vooral héél erg lekker. Deze keer is het mijn persoonlijke favoriet: kokos dahl.

Benodigdheden voor twee porties:
1 el olijfolie
1 gele ui
3 tenen knoflook
180 gr rode linzen
1 el tomatenpuree
1 el currypoeder
750 ml groentebouillon
100 ml kokosmelk
200 gr spinazie
2 eieren
handje koriander
2 mini naanbroden

Stappenplan:
1. Pel en snipper de ui en knoflook en bak het met een flinke snuf zout een paar minuutjes aan. 
2. Voeg dan 1 eetlepel currypoeder en tomatenpurree toe. Meng het geheel goed en bak het voor ongeveer 1 à 2 minuutjes. 
3. Voeg de rode linzen en groentebouillon toe. Roer goed door en laat de linzen in 20 tot 25 minuten gaar worden. Vergeet niet tussendoor goed door te roeren. 
4. Hak de koriander grof en bereid het naanbrood volgens de aanwijzing op de verpakking. 
5. Als de linzen gaar zijn, voeg er dan 2/3 van de kokosmelk en de spinazie aan toe. 
6. Breek de eieren met een hele dooier en voeg toe aan het gerecht. Doe de deksel op de pan en laat het geheel nog 6 à 7 minuutjes zachtjes koken. 
7. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Top het gerecht af met de rest van de kokosmelk en de koriander en smullen maar. Eet smakelijk!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?