Kalender

   Aankomend  Verleden
Mis je een feest of activiteit op de kalender? Klik dan op knop ‘aanmeldformulier’

maart 2019

2019-03-26 20:00

Pubquiz (door Team4Animation)

Hangen jij en je vrienden altijd de wijsneus uit? Kom dan jullie maar bewijzen tijdens onze pubquiz! Dit keer verzorgen wij hem niet zelf maar doet Team4Animation dit; zij zijn een professional op het gebied van animatie werk en ervaren pubquiz organisator! Dus verzamel je slimste vrienden, kies een team naam en test jullie kennis over van alles en nog wat!

Datum: Dinsdag 26 maart
Tijd: 20:00 – 22:30
Locatie: BRESS Sporcenter, sportbar
Kosten: Gratis

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail met daarin jullie teamnaam en het aantal teamleden (3 – 6 vrienden) naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Aanmelden is mogelijk tot en dinsdag 26 maart 12:00 uur.

Locatie
Nieuwe Inslag
Breda
4817 GN
Bekijk website »

april 2019

2019-04-03 13:00

Seminar en boekpresentatie Opbouwwerk revisited

Op woensdag 3 april presenteert auteur Mariet Paes bij Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch haar boek Eigenzinnig pionier, Een biografie van Piet Willems. Speciaal voor deze mooie gelegenheid organiseren Avans Hogeschool, Academie voor Sociale Studies ’s-Hertogenbosch en het lectoraat Integrale Veiligheid het seminar Opbouwwerk revisited, dat we combineren met de boekpresentatie.

Piet Willems
Van 1974 tot eind jaren tachtig werkte Piet als opbouwwerker in Den Bosch-Oost. Hij werd gezien als een icoon van het opbouwwerk. Hij streed voor mensen in kwetsbare posities en kreeg daarvoor zowel lof als kritiek. In de jaren negentig tot zijn dood in 2004 werkte Piet op stedelijk niveau. Zijn werk biedt inspiratie voor het huidige sociaal werk. De vorm is weliswaar anders, maar de thema’s van het sociaal werk zijn gebleven, zeker in het licht van de huidige decentralisatie en transities.

Mariet Paes
Mariet is oud-directeur van de Provinciale Raad voor de Volksgezondheid en Maatschappelijke Zorg (PRVZM).

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 250
Den Bosch
Bekijk website »
2019-04-12 20:00

Dart Rankings #5

Een gezellige avond darten, dat is waar het om draait tijdens onze Dart Rankings toernooien! Gedurende het academische jaar worden er 8 rankings toernooien georganiseerd; 7 reguliere rankings toernooien en één finale rankings toernooi. Je kunt op elk moment in onze dart rankings competitie instromen, ook als je slechts aan 1 toernooi wilt deelnemen.

Datum: Vrijdag 12 april
Tijd: 20:00 – 23:00
Locatie: BRESS Sporcenter, Sportbar
Kosten: € 5,-

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Geef hierbij alsjeblieft duidelijk aan voor welke datum jij jezelf opgeeft.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-04-14 10:00

Paas squash toernooi

Squash liefhebbers mogen in hun handjes knijpen; ons paas squash toernooi duurt namelijk een hele dag én er wordt een heerlijke lunch* geserveerd. Ook deze editie verwachten we dat de aanmeldingen weer hard gaan dus meld je snel aan om zeker te zijn van je plek! Zoals altijd zijn er weer 3 spelerscategorieën (beginners-, half-gevorderd en gevorderd) dus iedereen kan meedoen.

Datum: Zondag 14 april
Tijd: 10:00 – 17:00
Locatie: BRESS Sporcenter, Squash banen
Kosten: € 17,50 (inclusief lunch, voldoen op de dag zelf)

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vergeet niet te vermelden aan welke categorie je wilt deelnemen en zorg ervoor dat je geschikte indoor schoenen hebt (geen zwarte zolen/vlakken) om tijdens het toernooi te dragen.

* Neem alsjeblieft contact met ons op wanneer je vegetariër bent of andere dieetwensen hebt.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-04-16 18:30

Bredase Beach Games

De Bredase Beach Games is een gratis en open Beachtennis en Beachvolleybaltoernooi waaraan iedereen kan meedoen; zowel studenten als niet- studenten, BRESS-leden en niet BRESS-leden. Bij beide sporten zijn er leuke prijzen te winnen. De hoogstgeplaatste studententeams krijgen de eer om Breda te vertegenwoordigen tijdens het Nederlands Studenten Kampioenschap 2019. Een unieke ervaring!

Welke teamindeling is er mogelijk?
– Beachtennis: Heer-heer, dame-dame en heer-dame
– Beachvolleybal: Heer-heer, dame-dame en heer-dame

Datum: Dinsdag 16 april
Tijd: 18:30 – 21:30
Locatie: Breda Beach, Wolfslaardreef 105
Kosten: Gratis

Ik wil mee doen! – Hoe meld ik mij aan?
Bij beide sporten wordt er in teams van 2 personen gestreden, zoek dus eerst een sportieve en gezellige teamgenoot. Wanneer dit is gelukt ontvangen wij graag een e-mail op info@bress.nl met daarin jullie namen, aan welke sport jullie gaan deelnemen, jullie teamnaam, of jullie student zijn of niet, jullie teamindeling en mobiele nummers (just in case).

Locatie
Wolfslaardreef 105
Breda
4834 SN
Bekijk website »
2019-04-16 10:00

BRESS Urban Run: The Avans Edition!

Om te vieren dat de Avans campus Hogeschoollaan in Breda vanaf maandag 15 april rookvrij is organiseren we gezamenlijk de BRESS Urban Run: The Avans Edition! Wandel of ren op dinsdag 16 april door de gebouwen van Avans Breda en BRESS samen met andere studenten en medewerkers. Samen werken we aan een gezondere levensstijl op een leuke en sportieve manier.

Je hebt de keuze uit een parcours van ongeveer 3 of 5 km. Bij de kortere route passeer je de locaties Lovensdijkstraat en Hogeschoollaan maar sla je St. Joost over. Bij je aanmelding geef je je keuze voor wandelen of rennen en de afstand aan maar mocht je tijdens de Urban Run liever toch wisselen dan is dat geen probleem. De start en de finish van beide routes is bij BRESS. Het inschrijfgeld bedraagt € 5,- (ongeacht de afstand) en hiervoor ontvang je je startnummer, een kopje koffie/thee bij het ontvangst, een medaille en goody bag.

De routes zijn afgezet met oranje linten en er wordt gestopt voor rode stoplichten. Tijdens de Urban Run gaat het dus niet om het behalen van een PR maar om gezelligheid en sportiviteit! Bij BRESS is er de mogelijkheid om je om te kleden, te douchen en kun je je spullen neerzetten tijdens de run.

Locatie
Avans, Hogeschoollaan
Breda
Bekijk website »
2019-04-23 19:00

Sterkste student van BRESS

Na de eerste editie in oktober, gaan we nu opnieuw op zoek naar de sterkste student van BRESS! Dit is je kans om een persoonlijke record neer te zetten (of je PR van de vorige editie te verbeteren) en jezelf met anderen te meten tijdens 7 uitdagingen die zowel binnen als buiten plaatsvinden. Er is een dames en een heren divisie en binnen elke divisie ontvangt de top 3 een leuke prijs.

Datum: Dinsdag 23 april
Tijd: 19:00 – 21:30
Locatie: BRESS Sportcenter, binnen & buiten
Kosten: Gratis

Ik wil meedoen! – Hoe meld ik mij aan?
Stuur een e-mail naar info@bress.nl of schrijf je in bij onze receptie. Vol = vol en aanmelden is mogelijk tot en met maandag 22 april, 23:59 uur.

Locatie
Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2019-04-25 09:00

Avans in Blauw - De wijkagent als voorbeeldige frontlijnwerker

Het lectoraat Integrale Veiligheid van het Expertisecentrum Veiligheid organiseert een congres waarin het werk van frontlijnwerkers centraal staat. Aan de hand van voorbeelden uit de politiepraktijk bespreken we de positie en het handelen van professionals in de frontlijn. Wijkagenten laveren als geen ander tussen wat de samenleving van hen verlangt en dat wat vanuit wet- en regelgeving mogelijk is. Dat stelt hen regelmatig voor professionele en ethische dilemma’s.

Programma
Frans Heeres, landelijk portefeuillehouder voor gebiedsgebonden politie, leidt het congres in. Vervolgens gaat een panel met elkaar en de deelnemers in debat over de vraag in hoeverre het werk van de politie exemplarisch is voor het werk in andere sectoren zoals: zorg, welzijn, hulpdiensten, onderwijs en gemeentelijke diensten.

Naast Frans Heeres bestaat het panel uit:

Margo van Trappenburg, bijzonder hoogleraar Grondslagen van het Maatschappelijk Werk aan de Universiteit voor Humanistiek en hoofddocent aan de Universiteit Utrecht
Ellis Jeurissen, directeur Publieke Gezondheidszorg en Ambulancezorg
Frank Nissen, manager Jeugdbescherming en reclassering Leger des Heils.
Tijdens het seminar presenteren onderzoekers van het lectoraat en de politie in 2 workshops de resultaten van hun onderzoek. Eén onderzoek gaat over problematiek rond diversiteit en het andere onderzoek laat zien wat het betekent om leiding te geven aan frontlijnwerkers.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 215
Den Bosch
Bekijk website »
TRENDING OP SOCIAL
Volg voor het laatste nieuws @PuntAvans

Volg Punt.