Kalender

Mis je een feest of activiteit op de kalender? Klik dan op knop ‘aanmeldformulier’  

januari 2020

2020-01-23 10:30

Symposium Tech in Motion 2020 - Customer journey in a hightech world!

De technologische wereld staat nooit stil. Hoe moet je als bedrijf je gegevens beveiligen; wat zijn de effecten voor de consument en hoe zorg je als bedrijf dat je de nieuwe technologische ontwikkelingen toepast? Op dit soort vragen proberen wij tijdens het TECH in Motion 2020 symposium op 23 januari antwoord te geven.

Customer Journey
Dit symposium staat in het teken van de moderne Customer Journey en dan met name de SMART technologieën die hierin een belangrijke rol (gaan) spelen. Deze reis omvat alles van het idee van de klant, het (custom-made) ontwerpen, het bestellen, produceren en het leveren tot het gebruik van het daadwerkelijke product.

Voor wie?
Tijdens dit symposium kom je meer te weten over Smart Industry / Industry 4.0, Blockchain, Virtual Reality en nog veel meer. TECH in Motion 2020 is daarom met name interessant voor studenten en docenten Techniek & ICT – mbo, hbo of wo en iedereen die geïnteresseerd is in technologische ontwikkelingen.

Programma
10:30 Ontvangst & registratie
11:00 Keynote Ton Verschuren – SEW Eurodrive B.V.
12:10 Parallelsessies ronde 1
13:00 Lunch en minorenmarkt
13:45 Presentaties van de verschillende minoren
14:40 Parallelsessies ronde 2
15:30 Afsluitende borrel en netwerkmogelijkheid

Locatie
LA, Lovensdijkstraat 61
Breda
Bekijk website »
2020-01-23 20:00

Smederij Cinema - BEATS: over vriendschap en de illegale Rave scene

We beginnen het Smederij Cinema jaar goed! Deze keer een fictie film gebaseerd op ware feiten. Rave mee op de beats van BEATS. Slechts éénmalig te zien in Tilburg.

BEATS – Brian Welsh – 96 min. UK 2018 – Engels gesproken/ Engels ondertiteld.
In 1994 werd in Groot-Brittannië de ‘Criminal Justice and Public Order Act’ aangenomen, een wet die het verbood om met meer dan twintig mensen samen te komen om te luisteren naar muziek die ‘geheel of voornamelijk wordt gekenmerkt door een opeenvolging van repetitieve beats’.

Oftewel: een verbod op raves, de undergroundfeesten van de opkomende housecultuur.
In het Schotland van 1994 zetten de boezemvrienden Johnno en Spanner alles op alles om een illegale rave te bezoeken. Het moet de laatste grote uitspatting van de zomer worden, en daarmee misschien ook wel een afscheid van hun vriendschap. In prachtige zwart-witbeelden en op het opzwepende ritme van underground nineties-house toont BEATS de aanloop naar hun anarchistische feestnacht. Die intieme coming-of-age wordt slim verweven met de politieke dimensies van een subcultuur die weigert in de pas van de hokjesgeest te lopen.

Na afloop van de film praten we na met Mark van Bergen: muziekjournalist en docent electronic dance music aan Fontys Academy for Creative Industries. Founder van This Is Our House.

Volkskrant: Beats is een meeslepende coming-of-agetragikomedie en een ode aan de ravecultuur ineen ★★★★
Trouw: In de heerlijke, muzikale zwart-witfilm ‘Beats’ voel je de extase van de illegale raves ★★★★

Locatie
Club Smederij, Burgemeester Broxlaan 8-82
Tilburg
Bekijk website »

februari 2020

2020-02-01 19:43

UNLEASH YOUR INNER BEAST

Het is januari en dat betekent voor veel mensen, goede voornemens. Wij helpen je om het beest in je naar boven te halen in 2020!

Word in januari lid van BRESS en krijg 1 maand sporten gratis! Je betaalt dus nu €90 voor een heel jaar sporten!*

Meer weten of direct gebruik maken van deze actie? Ga naar www.bress.nl of kom gewoon even bij ons langs.

*Deze actie loopt tot 1 februari 2020 en geldt alleen voor jaarkaarten.

Locatie
BRESS Bredase Studentensport - Nieuwe Inslag 99
Breda
4817 GN
Bekijk website »
2020-02-07 14:30

Lectorale rede: van data naar bruikbare informatie

Op vrijdag 7 februari om 14:30 geeft Ander de Keijzer zijn lectorale rede Van data naar bruikbare informatie van. Ander is lector Data Science & ICT bij het Expertisecentrum Technische Innovatie.

Centrale thema is de enorme en nog steeds groeiende hoeveelheid data die beschikbaar is. Die data op zich is niet erg interessant, maar wanneer er informatie van wordt gemaakt die door de beoogde gebruiker goed wordt begrepen, dan levert die data iets op. Hiervoor moet naast vernieuwende theoretische oplossingen ook gekeken worden naar de praktische toepasbaarheid van deze oplossingen en de wijze waarop de gebruiker die aangeboden krijgt.

Locatie
AKV|St Joost, Beukenlaan
Breda
Bekijk website »
2020-02-11 19:30

Talks & Drinks - Moneytalks

Eigenaardig is er voor studenten die geïnteresseerd zijn in ondernemerschap of al ondernemend zijn. Wij bieden als platform de mogelijkheid om voor deze studenten samen te komen. Wij vinden het belangrijk dat studenten leren van sprekers die ervaring hebben op een bepaald gebied (moneys) en leren netwerken met een biertje in hun hand! We zijn non-profit dus onze evenementen zijn gratis te betreden! Eigenaardig is erg laagdrempelig en dat maakt het zo toegankelijk voor studenten. Deze moneytalks editie is voor iedere student relevant en vooral heel interessant! De sprekers worden in de loop van de tijd bekend gemaakt, hiervoor zijn de socials te checken; facebook & instagram : @eigenaardigbusinessclub.

Locatie
Tramkade 29
's-Hertogenbosch
5211 VB
Bekijk website »

april 2020

2020-04-02 09:00

Onderwijsdag: Avans heeft lef

Avans Hogeschool zet in op de wendbare professional. Een wendbare professional heeft het talent en de veerkracht om mee te bewegen. Duurzaam denken en doen en een leven lang ontwikkelen zijn hiervoor het fundament. Om deze wendbare professionals af te leveren, willen wij zelf het goede voorbeeld geven. Daarvoor moeten we gezamenlijk keuzes maken en daar is lef voor nodig. Lef om de benodigde omslag te maken in onderwijs en organisatie. Lef om te leren, lef om te experimenteren en lef om daarin fouten te mogen maken.

Hoe we lef tonen, staat in grote lijnen beschreven in Ambitie 2025; flexibel onderwijs, co-creatie, technologie en data en onze organisatie. Onze ambitie is een toekomstbestendig verhaal. De grote lijnen zijn helder maar het plot ligt nog open. We schrijven de komende 5 jaar het verhaal samen.

De onderwijsdag is één van die momenten dat we met elkaar het verhaal van Avans beleven. We willen de organisatie kennis laten maken met collega’s en sprekers binnen en buiten Avans die al lef tonen op bovenstaande ambitie. Ben jij of ken jij iemand die past binnen het thema ‘Avans heeft lef’? Dan zijn we op zoek naar jou! Want de Avans Onderwijsdag is een dag voor en door medewerkers.

Locatie
Congrescentrum 1931
Den Bosch
Bekijk website »