Kalender

   Aankomend  Verleden
Mis je een feest of activiteit op de kalender? Klik dan op knop ‘aanmeldformulier’

februari 2018

2018-02-28 20:30

Stukafest Breda

StukaFest, in 2018 voor de vierde keer in Breda! Een knallend optreden tussen de studieboeken van singer-songwriter Lisa Lukaszczyk, een theateract van Café Theater Festival die zich verspreidt over de hoogslaper en de kratjes bier, een spreekuur van poëzieband Spreekuur staand aan de kleine eettafel of ga mee op reis met Stijn en ontdek het muzikale verhaal van project Passionfruit, zittend op de studentensofa. We zullen de avond voortzetten op het StukaFeest in de Bruine Pij met jou en iedereen die zijn bijdrage heeft geleverd aan StukaFest Breda 2018!

Met keuze uit vier verschillende acts in vier verschillende studentenkamers, stel je bij StukaFest je eigen festival samen! In de tot mini-theaters omgetoverde studentenkamers, word je ontvangen door onze gastheren/gastvrouwen (ook wel de kamerbewoners). Zij zullen zorgen voor de nodige drankjes die voor één studentikoze euro (!) te koop zijn. Zonder hen en hun gastvrijheid zou ons festival niet bestaan! ♥ Let wel op: in de kamers is maar beperkt plek, dus zorg dat je er op tijd bij bent als je jouw favo act niet wilt missen!

Alle kamers liggen in hartje Breda en zijn te voet en met de fiets makkelijk te bereiken. Je hoeft dus niet niet heel erg te haasten: binnen een half uurtje ben je prima op tijd voor de volgende ronde. Na het bezoeken van ons festival (of na het niet bezoeken van ons festival) is iedereen welkom bij het StukaFeest in de Bruine Pij.

Locatie
Studentenkamers
Breda
Bekijk website »

maart 2018

2018-03-01 20:30

Stukafest Tilburg

Een super avond in de studentenkamers van Tilburg waarbij je word verrast door vette bands, spannend theater, dromerige poëzie en zintuig prikkelende literaire shows. Er zijn 3 rondes dus je hoeft niks te missen en als kers op de taart een knallend eindfeest in de Cul de Sac om nog even flink los te kunnen gaan. Op de locaties is uiteraard bier, fris en wijn te koop voor maar 1 euro! Alles is op loop- en fietsafstand van elkaar zodat je niet hoeft te haasten om van het ene naar het andere optreden te komen.

Zo werkt het:
Je koopt een kaartje via de link, daarna kan je kiezen voor losse rondes met of zonder eindfeest, of 3 rondes met eindfeest. Als je je kaartje koopt kies je gelijk de acts die je per ronde wilt zien en hoppa je bent erbij tijdens Stukafest Tilburg 2018!

Locatie
Studentenkamers
Tilburg
Bekijk website »
2018-03-07 19:30

Studenraad Breda: Jong Bestuursborrel

Op woensdag 7 maart organiseert de Studentenraad Breda een borrel voor jonge bestuurders uit Breda.

De borrel is bedoeld om op een informele manier met elkaar kennis te maken en van elkaar te leren. Daarnaast zal Burgemeester Paul Depla een korte toespraak houden.

Locatie
Cafe de Vrachtwagen Reigerstraat 15
Breda
Bekijk website »
2018-03-15 21:00

Virgo Open Tijd Feest Blacklight

** S.V. VIRGO OPEN TIJD FEEST 1 BLACKLIGHT **

Op 15 maart 2018 organiseert studentenvereniging het eerste Open Tijd feest van 2018 met als thema “Blacklight”. Door middel van de Open Tijd feesten van S.V. Virgo kan iedereen kennis komen maken met de leukste studentenvereniging van Breda!
Dit feest is toegankelijk voor iedereen, dus neem gezellig je vrienden mee!

Het feest zal plaatsvinden in De Kapitein van 21:00 uur tot 04:00 uur.

Bij ieder 250ste gekochte drankje zal er een nieuwe drankactie gelden met bijvoorbeeld bier, mixdrank en shots!
Zorg dat je op tijd binnen bent, want om 21:30 uur wordt er een GRATIS FUST BIER aangesloten !!!

Trek witte of felle kleren aan die zullen oplichten in de blacklights!

Locatie
De Kapitein, Reigerstraat 22
Breda
Bekijk website »
2018-03-20 16:00

Avans Flow: Lezing Joseph Oubelkas

Oud-Avans student Joseph Oubelkas zat jaren onterecht vast in een buitenlandse gevangenis.
Hoe bleef hij positief toen alles om hem heen in elkaar viel.
Dinsdag 20 maart a.s. vertelt hij zijn verhaal. Een verhaal dat je niet snel zult vergeten.

Over Joseph Oubelkas
Joseph Oubelkas is geboren op 10 september 1980 in Raamsdonksveer. In het dorp kent Joseph een heerlijke jeugd. Hij heeft een geweldige moeder, een zorgzame vader en fijne vrienden.
Joseph gaat na de basisschool naar de HAVO en vervolgens op zestienjarige leeftijd naar Avans Hogeschool in Breda. Daar studeert hij Hogere Informatica en vier jaar later is hij één van de jongste IT-ingenieurs van Nederland.
Hij wil verder studeren (Universiteit), maar het bedrijfsleven in 2000/2001 biedt hem goede kansen. Een paar jaar later start hij succesvol een eigen IT-bedrijf.Studeren, werken, liefde, alles gaat Joseph voor de wind, maar dan gaat het mis.
In december 2004 gebeurt er iets wat zijn comfortabele leven totaal op zijn kop zet. Iets wat blijkbaar iedereen zomaar kan overkomen.
Een zakenreis naar Marokko loopt uit op een catastrofe met ongekende gevolgen…

Boeken van Joseph Oubelkas:
400 brieven van mijn moeder
400 brieven van mijn moeder is inmiddels een bestseller en het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas (1980) die op 24-jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf in Marokko.
Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde leven in verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door de 400 brieven van zijn moeder.

Gezondheid, Liefde, Vrijheid
Drie jaar na verschijning van de bestseller 400 brieven van mijn moeder verscheen in mei 2014 het tweede boek Gezondheid, Liefde, Vrijheid. Dit boek is het vervolg waarin Joseph Oubelkas de worsteling beschrijft met de vrije, maar sceptische wereld. Hij houdt zich staande ondanks alle veranderingen, tegenslagen en onzekerheden en probeert langzaam maar zeker weer een succesvol en gelukkig leven op te bouwen. In dit waargebeurde verhaal staan de thema’s gezondheid, liefde en vrijheid als de drie pijlers van de auteur centraal. Zoals in zijn debuut worden hierbij ontroerende brieffragmenten van zijn moeder aangehaald

Locatie
Avans Hogeschoollaan
Breda
Bekijk website »
2018-03-20 13:00

Symposium Sleepnetwet

Op 21 maart mag je stemmen in het referendum over de Wet op de Informatie- en Veiligheidsdiensten (Wiv). Meestal wordt dit de sleepwet of sleepnetwet genoemd. Die gaat over het grootschalig aftappen van dataverkeer, dus mogelijk ook over jouw surfgedrag. Moet je nu vóór of tégen deze wet stemmen? Het lectoraat Recht en Digitale Technologie wil je helpen bij deze keuze en organiseert op dinsdag 20 maart 2018 een symposium over de Wiv zodat je op 21 maart een goede keuze kunt maken.

Marjolein Lanzing licht namens de organisatie Bits of Freedom toe waarom zij het geen goede wet vindt. Vervolgens legt Kees Jan Dellebeke, voormalig AIVD-medewerker en blogger, uit waarom hij vindt dat de Wiv belangrijk is voor het werk van de AIVD. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen onder leiding van onze lector Colette Cuijpers.

Programma tijd: 13.00 uur tot 15.00 uur, met aansluitend een borrel locatie: collegezaal M0.01Tilburg

Locatie
Juridische Hogeschool, Meerkoldreef 6
Tilburg
Bekijk website »

april 2018

2018-04-12 09:00

Onderwijsdag: Avans Beweegt

De wereld is continu in beweging. Maatschappij, werkveld, onderwijs, onze studenten en wijzelf bewegen los van elkaar, maar beïnvloeden elkaar ook. Enerzijds anticiperen we op veranderingen in de omgeving. Anderzijds zetten we veranderingen zelf in gang en creëren we mogelijkheden. Dit vraagt om een toekomstbestendig en wendbaar Avans. Vormen we samen de toekomst?

Tijdens de Avans Onderwijsdag 2018 staat beweging centraal. We vragen ons af waar we naar toe willen bewegen en welke beweging dit vandaag en morgen van ons vraagt. We stimuleren creativiteit en het bewegen over grenzen heen.

Locatie
Koning Willem II Stadion, Goirlese Weg 34
Tilburg
Bekijk website »
2018-04-14 09:00

FOSST NSK E-Sports

14 april 2018 is het tijd voor het allereerste FOSST NSK E-Sports! Hier worden gedurende de dag 2 Nederlandse Studenten Kampioenschappen gehouden in Mario Kart Double Dash en in Super Smash Brothers Melee. Als vanouds op de gamecube! Wil jij jezelf Nederlands Kampioen noemen, of wil jij eindelijk aan je vrienden bewijzen dat jij de beste bent in Mario Kart/Smash? Schrijf je dan snel in via fosst.nl/esports

April 14th marks the date of the very first edition of FOSST NSK E-Sports! During the day, 2 Dutch Student Championships in Mario Kart Double Dash and in Super Smash Brothers Melee will be held. Would you like to be named Dutch Champion, or do you just want to prove to your friends you’re the best in Mario Kart/Smash? Sign yourself up now at fosst.nl/esports

Locatie
Studentensportcentrum Tilburg
Tilburg
Bekijk website »

mei 2018

2018-05-16 10:00

L!NK Bedrijvendag

L!NK Bedrijvendag is het jaarlijkse evenement voor en door studenten op Avans Hogeschool te Tilburg. Organisaties en studenten komen hier bijeen van verschillende technische vakgebieden. Na het succes van afgelopen jaar, is de commissie in volle gang om er ook een geslaagd evenement van te maken op woensdag 16 mei 2018. Neem gerust een kijkje op onze website.

Locatie
Avans
Tilburg
Bekijk website »
TRENDING OP SOCIAL
Volg voor het laatste nieuws @PuntAvans

Volg Punt.