Kalender

Mis je een feest of activiteit op de kalender? Klik dan op knop ‘aanmeldformulier’  

oktober 2019

2019-10-24 14:00

De Achterkant van Avans Breda

In het najaar vindt er een unieke samenwerking plaats tussen Avans Hogeschool en Het Zuidelijk Toneel. Studenten en medewerkers van alle academies zijn van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen aan De achterkant van Breda.

De voorstelling vindt plaats op 23 oktober vanaf 14.00 uur in het Chassé Theater in Breda. Wil je deze voorstelling graag bijwonen, dan moet je je van tevoren aanmelden.

Aftrap van het lespakket
De matineevoorstelling is speciaal voor Avans Hogeschool gemaakt. Het gaat om een eenmalige, bijzondere aftrap van het lespakket dat onder leiding van Emile Kolthoff door het lectoraat Ondermijning wordt ontwikkeld. Dit lespakket moet studenten – en daarmee de aankomende professionals – bewust maken van de signalen en risico’s van ondermijnende criminaliteit.

Met deze voorstelling stappen we even uit de onderwijssetting en brengen op een andere, prikkelende wijze dit relevante maatschappelijk vraagstuk onder de aandacht van onze studenten en medewerkers.

Lees meer op de website van Het Zuidelijk Toneel.

Locatie
Chassé Theater
Breda
Bekijk website »

november 2019

2019-11-19 09:30

Symposium Laat je (niets) wijsmaken!

Het lectoraat Brein en Leren van Avans Hogeschool organiseert onder de titel ‘Laat je (niets) wijsmaken!’ een symposium voor onderwijsprofessionals over kritisch leren denken in het hbo. Het symposium wordt gehouden op Avans Hogeschool, Onderwijsboulevard 215 in ‘s-Hertogenbosch.

Programma
De keynotes van prof. dr. Jan Elen en prof. dr. Tamara van Gog belichten de meest recente ontwikkelingen en onderzoeksresultaten over kritisch denken in het hoger onderwijs.

Daarnaast kun je als bezoeker kiezen uit verschillende workshops, bijvoorbeeld over curriculumontwikkeling, instructie of assessment van kritisch denken. Er is gelegenheid tot netwerken en tijdens het symposium wordt ook het online platform van Kritisch leren denken gelanceerd.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard 215
Den Bosch
Bekijk website »

december 2019

2019-12-19 08:45

Jaarcongres Expertisecentrum Veiligheid: Uit de comfortzone

Het congres van het Expertisecentrum Veiligheid van Avans Hogeschool op donderdag 19 december 2019, staat dit jaar in het teken van het thema ‘Uit de comfortzone’ professioneel handelen in een snel veranderend krachtenspel.

Locaties
Na ontvangst en een inleiding bij Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch staat een serie excursies op het programma. Op verschillende locaties worden werkbezoeken georganiseerd met als doel de gasten kennis te laten maken met verschillende, niet alledaagse, praktijken. De nadruk ligt op de positie en het handelen van de professional.

Betekenisvol handelen
We gaan in de middag met name in op de vraag wat het voor de professional betekent om in een moeilijke context betekenisvol te handelen. Aansluitend vertellen alumni in hoeverre het onderwijs hen heeft voorbereid op hun huidige werk.

Locatie
Avans, Onderwijsboulevard
Den Bosch
Bekijk website »