Terug naar overzicht

Alsnog akkoord voor renovatie Onderwijsboulevard; loopbrug toegezegd

Impressie van de nieuwe entree in Den Bosch

Impressie van de nieuwe entree in Den Bosch

Avans kan alsnog van start met de renovatie van de Onderwijsboulevard 215 in Den Bosch. De Avans Medezeggenschapsraad heeft donderdag een akkoord gegeven voor de plannen. De komst van een verbindingsbrug waar het College van Bestuur (CvB) en de AMR eerder over vielen, is volgens de AMR toegezegd.

Tijdens de vergadering afgelopen dinsdag werd de raad verrast met de optie dat de loopbrug weleens niet gebouwd kon worden. De loopbrug is nog wel onderwerp van overleg, maar volgens voorzitter van de medezeggenschapsraad Jacques Pijnappels is er nu wel toegezegd dat de brug er komt. ‘We zijn snel op zoek gegaan naar een oplossing voor deze impasse. De loopbrug is slechts een element van de gehele renovatie. Het is niet verstandig om de boel daarop te laten vertragen. De toezegging dat de brug er komt, is voor de raad genoeg om in te stemmen. Over het hoe en wat van de brug kunnen we het later hebben.’

Onduidelijkheid over brug
De AMR kon afgelopen dinsdag nog niet instemmen met de plannen omdat er nog teveel onduidelijkheid heerste over de geplande verbindingsbrug in Xplora. Studenten zien deze brug graag gebouwd worden om de bereikbaarheid van Xplora te verbeteren.

Marja Kamsma, vice-voorzitter van het College van Bestuur van Avans, is blij dat de bouw van start kan. ‘Ons doel is om met deze verbouwing in Den Bosch een onderwijslocatie te maken die klaar is voor de volgende decennia. We verbouwen dan ook zo duurzaam mogelijk. Ook willen we deels onze eigen energie opwekken met zonnecellen.’

Toekomstbestendig gebouw
‘We zorgen daarnaast dat ruimtes flexibel zijn, zodat we ook in de toekomst kunnen inspelen op eigentijdse behoeften. We hebben bij het voorbereiden van de verbouwing goed geluisterd naar wat studenten en medewerkers willen. De inrichting van het nieuwe Xplora is daar een mooi voorbeeld van, met veel werkplekken en verschillende mogelijkheden om samen te werken.’

//

//

Verbouwing Xplora Avans Hogeschool van start. #Avans

Posted by Avans Hogeschool on woensdag 7 oktober 2015

Voorbereidingen van start
De voorbereidingen van de bouwwerkzaamheden zijn sinds dinsdag gestart. Zo is Xplora al deels leeggehaald, staat de bouwkeet klaar en wordt het plafond in een deel van het pand verwijderd. De verbouwing start binnen enkele weken.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?