Terug naar overzicht

Duurzaam op wereldreis

Met een snelheid van 25 kilometer per uur gaat Ingrid van den Boogaard de wereld rond om haar werk als beeldend kunstenaar te delen met anderen. Met mensen die ze tijdens de reis ontmoet of thuisblijvers die vanaf haar website werk kunnen downloaden.

Vorig jaar ontstond het idee om op wereldreis te gaan. ‘Ik houd er van om reizen en werk te combineren. Milieu vind ik belangrijk. Dat alles heb ik op één hoop gegooid en toen kwam er dit project uit’, zegt Van den Boogaard. In 1990 studeerde ze af aan de kunstacademie in Den Bosch. Sindsdien werkt ze als beeldend kunstenaar. Het voertuig heeft ze zelf ontworpen.

Het voertuig waarmee ze op reis gaat, rijdt op wind- en zonne-energie. Op het dak zijn zonnepanelen bevestigd en er is een windturbine. Maar er kan eventueel ook stroom worden bijgetankt uit het stopcontact. Bij de bouw van het voertuig is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame ecologische materialen. Het verbruik van energie en water wordt laag gehouden door LED-verlichting en een toilet dat geen water verbruikt, een Nanolet.

De Mobile Solar Studio, zoals het voertuig heet, maakt nauwelijks geluid en produceert geen uitlaatgassen. Door de lage snelheid kan Van den Bogaard makkelijker mensen ontmoeten. Plaatselijke kunstenaars, musici, journalisten, vertalers, een lifter. Iedereen die ze onderweg tegenkomt, mag een paar uur of dagen met haar meerijden. Ze is benieuwd naar wat er ontstaat in de ontmoetingen en gesprekken in relatie tot het landschap, tijdens het samen maken van muziek.

De reis begint in Nederland en gaat dan naar IJsland, Canada, Verenigde Staten, Midden- en Zuid Amerika, Nieuw Zeeland, Australië, Azië en weer terug naar Europa. Kijk voor meer informatie op www.iamoneworld.com. [CB]

Foto:  aimoneworld

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?