Terug naar overzicht

Slecht cijfer totaal onverwacht

Een 4,5 als eindcijfer voor zijn stage kwam bij een student aan de Academie voor Marketing (AM) als een totale verrassing. ‘Van mijn begeleider hoorde ik alleen maar goede punten’, vertelt hij tijdens een zitting van het College van Beroep.

De zaak kwam woensdag voor bij het College van Beroep. De student dacht dat hij op de goede weg zat. ‘Ik heb veel contact gehad met mijn stagebegeleider vanuit Avans maar daarvan hoorde ik vooral goede punten. Ik had geen enkele aanleiding om iets in mijn onderzoek te veranderen.’

Het cijfer bestaat uit een beroepskundige beoordeling (30 procent ) en een beoordeling van het stageplan (70 procent). De beoordelingen worden gegeven door aparte docenten. Volgens de beoordelaar van het stageplan is het vooral misgegaan met de uiteindelijke cijfers daarvan. ‘De respons en de conclusies die daar uit getrokken zijn, waren niet goed. Dat kon nog niet worden vastgesteld tijdens het laatste contactmoment.’

Hoewel de student niets heeft aan te merken op de inhoud van de beoordeling, vindt hij het vreemd dat de begeleider van Avans inhoudelijk commentaar heeft gegeven, terwijl ze uiteindelijk niet over de beoordeling van het onderzoek gaat.

Het bezwaar van de student is ongegrond verklaard. Binnenkort moet hij opnieuw op stage.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?