Terug naar overzicht

Schellen wint Award

Lisje Schellen docent bouwfysica aan de Academie voor Bouw & Infra (AB&I) wint de Young Scientist Award 2013. De Avansdocent is hiermee de tweede Nederlander ooit die de prijs in ontvangst mag nemen. 

De Young Scientist Award werd in Praag uitgereikt aan Schellen als erkenning voor haar wetenschappelijke resultaten en de bijdrage die ze heeft geleverd op het gebied van installatietechniek, energie-efficiëntie en het binnenklimaat. ‘Ik ben er heel erg blij mee. Het is een mooie erkenning voor m’n werk en voor mij persoonlijk. Ook voor het beroepsveld is dit een zeer mooie prijs.’

Opmerkelijke resultaten
Onderzoek van Schellen leidde tot opmerkelijke resultaten. Zo bleek uit haar promotieonderzoek dat vrouwen het eerder koud hebben dan mannen. De ingenieur onderzocht het binnenklimaat omdat in ontwerpen van gebouwen geen rekening wordt gehouden met de wisselende binnentemperatuur.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?