Terug naar overzicht

Studenten bedenken ijsconcept voor Unilever

Tweedejaarsstudenten van de opleiding Commerciële Economie in Breda gaan een nieuw ijsconcept ontwikkelen voor Unilever. Donderdag kregen zij een gastcollege, daarna moesten de studenten al hun zintuigen op scherp zetten om een aantal ijsjes te testen.

De studenten moeten bij het bedenken van een nieuw ijsconcept bij een aantal punten stilstaan. Zo moet het product een goede prijs-kwaliteitverhouding hebben en moeten de studenten rekening houden met de wensen van de doelgroep.

Coordinator van het AMBM Business Point, Sandra Gommers, geeft aan dat dit een goede en leerzame opdracht is voor de studenten. ‘Praktijkgericht onderzoek spreekt tot de verbeelding. Het maakt dat studenten met een kritische blik een heus vraagstuk uit het werkveld kunnen benaderen. Dit stelt ze beter in staat om hun kennis toe te passen en zich voor te bereiden op de beroepspraktijk. Bovendien is het ook gewoon leuk!’

Smaaktest
De studenten krijgen van drie merken de smaken aardbei, vanille en chocola te proeven. Ze moeten behalve proeven ook kijken naar de structuur en de kleur van het ijs. De reacties lopen erg uiteen. ‘Is dit aardbeienijs? Dat is normaal toch roze , dit lijkt wel grijs!’ Anderen zijn er van overtuigd dat de nummer twee van het vanille-ijs het A-merk is. ‘Ja dit is zeker Hertog-ijs, het is smeuïg en heeft een echte volle smaak.’

Een aantal studenten heeft al goed nagedacht over hun ijsconcept. ‘Wij gaan iets met roomijs en vers fruit maken, want dat is gezond en lekker.’ Gommers vindt het belangrijk dat bedrijven zich interesseren in de studenten van Avans. ‘Als academie vinden wij het een compliment dat bedrijven nieuwsgierig zijn naar de frisse blik van onze studenten.’

Winnaar
De groep met het beste idee mag hun onderzoeksrapport op het hoofdkantoor van Unilever presenteren. ‘Dat is voor de winnaars een ultieme kans om zichzelf in de kijker te spelen bij de producent van een aantal van ‘s werelds meest populaire merken en één van de meest toonaangevende werkgevers van ons land. De studenten gaan na dit semester stage lopen, dat biedt direct al interessante mogelijkheden.’

Kijk voor meer foto’s van de test op onze Facebookpagina

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?