Terug naar overzicht

Kant-en-klaar sausje

Elk zichzelf respecterend eetcafé heeft er een: een daghap die op zo’n smoezelig krijtbord staat geschreven. Maar zijn het kliekjes van de vorige dag of zijn ze ook écht lekker? Deze maand nemen we Bredase daghappen onder de loep.

Café Bruxelles heeft iedere dag van de week een vaste daghap. Op donderdag is het pepersteak met echte Vlaamse frieten. Klinkt niet verkeerd toch? De serveerster vraagt of ik er een sausje bij wil bestellen, want die zit niet bij de steak. Dat is dan weer jammer.

Goudbruine friet
Het bord is goed vol. De frieten zijn mooi goudbruin gebakken. En ze zijn lekker! De dikke Belgische mayonaise maakt het af. De pepersteak is lekker mals. Wel jammer dat hij lauw is. Het sausje (dat ik er los bij heb besteld voor bijna twee euro) stelt maar weinig voor. Het lijkt een beetje op zo’n kant-en-klaarsausje. De salade is lekker, alleen zijn ze volgens mij de dressing vergeten. Het hoopje aardappelsalade op het bord ziet er een beetje triest uit, maar het smaakt niet eens zo verkeerd!

Sfeer
De sfeer in het Belgische café is gezellig. Het zit stampvol. Jammer dat de serveersters aan de bar het te druk hebben met kletsen en giechelen en niet één keer komen vragen of alles naar wens is. Na een kwartier met een leeg glas te hebben gezeten komt een meisje eindelijk vragen of ik nog iets wil drinken. Helaas sta ik dan al op het punt om weg te gaan.

Pepersteak 9,50 euro
Café Bruxelles , Havermarkt 7 Breda

Punt. Of had jij nog wat?

Anon

En dit is relevant om in Punt te staan, omdat...?

2013-10-28 08:58:20

.

Breda Bruxelles is echt geweldig!

2013-10-26 12:23:49

Meer lezen?