Terug naar overzicht

Op de koffie bij nieuwe cateraar Eurest

Eurest wordt de nieuwe cateraar van Avans. Deze aankondiging heeft veel vragen opgeroepen bij de studenten. Blijven de warme maaltijden bijvoorbeeld nog wel bestaan? Eurest is al enige tijd de onderwijscateraar van de Technische Universiteit in Eindhoven. Punt nam daar een kijkje.

‘Het is dat ik te lui ben om mijn eigen brood te smeren, anders had ik het wel gedaan. De broodjes zijn voor studenten best duur’, laat een student van de TU/e weten. Het broodje van de dag, een baguette met Griekse salade, is verkrijgbaar voor 2,50 euro. De broodjes zijn aanzienlijk groter dan de kleine pistoletjes van Sodexo. De Eindhovense studenten geven aan wel tevreden te zijn over het afwisselende aanbod. ‘Iedere dag staat er weer iets anders op het menu en er zit altijd wel iets lekkers bij.’

DSC_0370

Warme maaltijden
De warme maaltijden zijn ook bij de studenten van de TU/e Eindhoven erg populair. Iedere dag worden er een aantal verschillende maaltijden geserveerd. De specialiteit van de dag, Indonesische noedels, is verkrijgbaar voor 4,50 euro. Ook wordt er voor de liefhebbers van de échte Hollandse pot, zuurkool met rookworst geserveerd. De borden zijn goed vol. Voor de studenten die haast hebben zijn er ook take-away-maaltijden, zoals een kant-en-klare Griekse salade met feta en olijven.

DSC_0388

App
Bij Eurest kunnen de studenten met contant geld en met hun pinpas betalen. Via de app van Eurest Campus kunnen de studenten zien wat het aanbod van de dag is. Bij iedere maaltijd staat vermeld hoeveel calorieën het bevat. Zo weet je gelijk dat de Turkse pizza met kebab verkrijgbaar is voor 3.95 euro en dat er zo’n 638 calorieën in zitten! Handig om te weten als je aan het lijnen bent.

DSC_0375

Maaike Hiemstra, servicemanager bij de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst van Avans, liet in een eerder bericht weten dat Eurest als best uit de aanbestedingsprocedure kwam. ‘De basisvoorziening zal hetzelfde zijn als wat Sodexo levert en ook in de prijzen zal er weinig veranderen, vermoed ik’, zegt Hiemstra. Toch lijkt het assortiment broodjes van Eurest een stuk breder dan het assortiment van Sodexo.

Prijzen?
Via de poll op onze website laat het merendeel van de studenten weten, dat zij het goed vinden dat er een nieuwe cateraar komt, maar alleen als de prijzen omlaag gaan. Over de prijzen valt helaas nog niet veel te zeggen. Eurest laat weten dat de prijzen afhangen van het contract met de hogeschool. Het wil dus niet zeggen dat, wanneer de studenten van de TU/e 2,50 euro betalen voor een broodje, de studenten van Avans dit ook gaan betalen.

DSC_0373

Punt. Of had jij nog wat?

Henk

Koen je kunt wel zien dat jij totaal geen inzicht hebt in hetgeen er moet gebeuren om alles aan te kunnen bieden. Als er met 5 man gewerkt wordt zijn de pauzes veel te kort omdat de rijen veel te lang zijn. 10 man is soms nog te weinig.

2013-11-18 22:21:04

Han

Op de han heb je broodjes gezond voor 1,50! Laat ze dat hier ook maar doen!

2013-11-05 00:12:21

Koen

Het probleem bij Sodexo was dat er meer dan 10 man rondlopen terwijl ze het werk ook best met 5 man aan kunnen. De prijzen waren inderdaad belachelijk duur, wat ik echt een schande vind. De halve school stinkt ook naar eten, overal karretjes in gang.

2013-11-04 13:43:27

Marloes

Hopelijk denkt Eurest aan de vegatariers en aan de mensen die graag vlees eten van een dier dat een goed leven heeft gehad.

2013-11-04 12:41:57

Jaap Koolraap

Op de Fontys Eindhoven kost een koffie 20 eurocent, dat zijn pas prijzen! Max, leer je taals EENS beter..

2013-11-04 10:54:37

Max

1. Ik heb laatst een warme maaltijd bij Sodexo besteld en moest 5.50,- betalen, weet niet waar jullie die 2.50,- vandaan halen.. 2. DYON leer je taal is beter, meer als de helft duurder.. DAN, meer DAN de helft duurder.

2013-11-01 23:40:12

Maarten Dullens

En hoe zit het met het duurzame aspect in het aanbod van deze cateraar? Dat moet zwaar wegen bij een hogeschool die zegt duurzaamheid als speerpunt te beschouwen...

2013-11-01 18:51:40

Susanne

Die 4,50 is toch voor de speciale hap? De warme maaltijd wellicht goedkoper?

2013-11-01 16:08:09

Koffie

Maar hoe was de koffie eigenlijk, dat is geloof ik voor de meeste studenten het belangrijkst...

2013-11-01 15:59:33

Dyon

Warme maaltijd kost bij Sodexo 2,95eu en bij Eurest 4,50eu.. Betekent een stijging van 1,55eu meer als de helft duurder.. Nou dat is een vooruitgang zou ik zeggen, zal wel dat het beter gaat met de economie in Nederland als je woekerprijzen hanteert.

2013-11-01 14:35:57

Meer lezen?