Terug naar overzicht

Avans Afstudeerprijs voor ontwerp Domplein

De Avans Afstudeerprijs 2013 gaat naar ‘Domvorm’ van Sjim van Beijsterveldt en Axel Geurts van de Academie voor Bouw en Infra (AB&I). Zij schreven volgens de jury de beste scriptie van dit jaar en winnen daarmee 1.500 euro.

De studenten probeerden een architectonische oplossing te vinden voor het unieke Domplein in Utrecht en maakten daarvoor een nieuw ontwerp.

Veel werk
‘Een scriptie waar niet alleen het vele werk aan alle kanten van afstraalt, maar waarvan ook de kwaliteit van al dat werk onmiddellijk evident is. Een scriptie die zich onderscheidt doordat het centrale onderwerp werkelijk vanuit alle denkbare perspectieven is belicht’, aldus de jury.

Geen opdrachtgever
De scriptie is de enige genomineerde scriptie zonder opdrachtgever. De jury kan zich niet anders voorstellen dan ‘dat de nieuwe burgemeester van Utrecht het ontwerp onmiddellijk in uitvoering zal willen nemen.’

Aanmoedigingsprijs
Avans kent ieder jaar een prijs toe aan de beste afstudeerscriptie van dat jaar. Elke academie kan een scriptie of afstudeerwerk insturen voor de Afstudeerprijs. De overige vier genomineerden winnen allemaal een aanmoedigingsprijs van 200 euro. De prijzen werden dinsdagmiddag in Tilburg uitgereikt door bestuurslid Diederik Zijderveld.

Andere genomineerden waren Wesley Overklift Vaupel Kleyn en Tom van Summeren van de voormalige Academie voor Management en Bestuur met een scriptie getiteld ‘Hydroscope’ en Eline Schippers en Arjenne van der Linden van de Academie voor Gezondheidszorg met hun onderzoek naar ‘Gouden regels voor medicatieveiligheid’.

Britt Aarts en Karin van Wijnen van de Academie voor Financieel Management  waren genomineerd met hun scriptie over ‘Analyse en advies omtrent afgewezen declaraties’ en Maud van Hoogstraten en Berbel Spiering van de Academie voor Sociale Studies ‘s-Hertogenbosch met hun onderzoek naar ‘COSA en de motivatie van zijn vrijwilligers’.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?