Terug naar overzicht

JHS organiseert Juridisch Dictee

Een onjuist geplaatste komma kan juridisch veel teweeg brengen. Daarom organiseert de Juridische Hogeschool (JHS) Avans-Fontys vrijdag de themamiddag ‘Taalmeester’.

‘Taal is een belangrijk instrument voor een jurist. Het vastleggen van informatie luistert erg nauw en een onjuist geplaatste komma kan al doorslaggevend zijn. Nauwkeurig en zorgvuldig formuleren is voor juristen dan ook van groot belang. Maar het moet wel begrijpelijk blijven zónder te verzanden in jip-en-janneketaal’, vertelt docent John van Uden.

JHS-Dictee
Speciaal voor deze middag schreef rechter Dick Peters het Groot-Juridisch JHS-Dictee dat hij ook zal voorlezen. Daarnaast is woordkunstenaar en taalkundige Wim Daniëls te gast. Hij zal zijn licht laten schijnen op het specifieke taalgebruik van juristen.

Het programma van ‘Taal meester!’ begint op 31 januari om 13.30. Aanmelden kan nog via evenementen.jhs@avans.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?