Terug naar overzicht

[Filmpje] Valentijnsdag op Avans

Cupido is neergedaald op Avans, het is Valentijnsdag! De dag voor geliefden om elkaar wat extra aandacht te geven of als geheime aanbidder een kaartje te sturen. Ook op Avans bruist het vandaag van de liefde. 

Op de Academie voor Sociale Studies Den Bosch worden vandaag namens de opleidingscommissie kaartjes en snoephartjes uitgedeeld. Op de kaartjes staan diverse spreuken als ‘Licht je hart bij de opleidingscommissie’. Benthe Gobel, eerstejaarsstudent Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, wilde iets organiseren voor deze speciale dag. ‘Er wordt hier verder niets gedaan met Valentijn, maar het is toch wel een leuke dag. Op deze manier willen we er toch wat aandacht aan besteden.’

Mooie bruine ogen
Tweedejaarsstudenten Bjorn Christiansen en Laura Verharen werken allebei achter de bar in de soos van  de Bredase studentenvereniging Virgo. Inmiddels zijn ze acht maanden samen. Dit is hun eerste Valentijnsdag samen.

Mixtape
Voor eerstejaarsstudent Beeldende Kunst in Den Bosch Jeanine Vloemans is deze Valentijnsdag minder leuk. ‘Twee maanden geleden ging het uit met mijn vriend, waar ik al twee jaar een relatie mee had. Vorig jaar heb ik voor hem een mixtape gemaakt. Iets kopen vind ik niet leuk, dat is zo standaard en onpersoonlijk. Dan staat er I love you op iets, maar wat zegt dat nou eigenlijk. Als ik iets geef, maak ik het zelf.’

Amanda van der Peil is derdejaarsstudent Commerciële Economie in Breda. Ze maakt er samen met haar vriend een gezellig dagje van. ‘Meestal ga ik met mijn vriend uit eten en geven we elkaar een klein cadeautje. Dit jaar hebben we het er nog niet over gehad. Vorig jaar heb ik bijvoorbeeld een hele mooie ketting gekregen. Daar was ik erg door verrast.’

Achter op de brommer
Ruben Swart en Marielle Verberkt,  beide student Communication & Multimedia Design in Den Bosch , leerden elkaar kennen tijdens het introductiekamp van de opleiding. Tijdens een potje ‘beerpong’ sloeg de vonk over.

Zonder vriend of vriendin is het lastig om iets leuks te gaan doen, vindt Robbert Brinkman,  eerstejaarsstudent Beeldende Kunst in Den Bosch. ‘Ik heb geen plannen, want ik heb geen vriendin. Als ik die wel had dan zou ik zeker iets leuks gaan doen. Valentijnsdag is daar een mooie dag voor, maar niet omdat je de rest van het jaar niks leuks zou doen.’ Hij vindt het jammer dat Valentijn steeds minder om de liefde draait, maar om dingen kopen. ‘Het staat niet meer in het teken van hoe oneindig de liefde kan zijn, want dat is allang niet meer zo. Scheiden wordt steeds normaler.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?