Is het broodje kroket te goedkoop?

De Avans Medezeggenschapsraad (AMR) stelt vragen bij de prijs van het ongezonde eten in vergelijking met gezonder eten in de kantine. Een broodje kroket heb je bij cateraar Eurest al voor 1 euro, een broodje kaas kost 2 euro.

‘Een broodje kroket is zo ongeveer het goedkoopste dat je kunt krijgen. Studenten hebben maar een beperkte portemonnee. Hoe is dat te verklaren als we gezond en duurzaam moeten leven?’, vraagt docentlid René van der Burgt zich af. ‘Het voelt soms meer alsof je een friettent binnenloopt’, voegt studentlid Nick Hegeman daaraan toe.

Verschillende prijsniveaus
    ‘Je hoeft de kroket ook niet te nemen’, vertelt Maarten Willemsen van Eurest. Er worden volgens hem meerdere prijsniveaus aangeboden. Een broodje kroket is zo goedkoop omdat er volgens hem meer vraag naar is. ‘Een broodje kroket valt onder onze budgetlijn. In die prijsklasse kun je ook zelf een plak kaas met een boterham krijgen of een beperkte salade.’

Stoppen met broodje kroket?
    René van der Burgt vraagt zich af of Eurest rekening houdt met de maatschappelijke opgave om studenten een betaalbaar alternatief te bieden voor gezond en duurzaam voedsel. Willemsen: ‘Wij doen wat de klant vraagt. Als de wens van Avans er is dat we stoppen met het broodje kroket, dan stoppen we er morgen mee. Het is alleen de vraag of dat mag volgens de regels.’