Is het broodje kroket te goedkoop?

  De Avans Medezeggenschapsraad (AMR) stelt vragen bij de prijs van het ongezonde eten in vergelijking met gezonder eten in de kantine. Een broodje kroket heb je bij cateraar Eurest al voor 1 euro, een broodje kaas kost 2 euro.  

  ‘Een broodje kroket is zo ongeveer het goedkoopste dat je kunt krijgen. Studenten hebben maar een beperkte portemonnee. Hoe is dat te verklaren als we gezond en duurzaam moeten leven?’, vraagt docentlid René van der Burgt zich af. ‘Het voelt soms meer alsof je een friettent binnenloopt’, voegt studentlid Nick Hegeman daaraan toe.

  Verschillende prijsniveaus
  ‘Je hoeft de kroket ook niet te nemen’, vertelt Maarten Willemsen van Eurest. Er worden volgens hem meerdere prijsniveaus aangeboden. Een broodje kroket is zo goedkoop omdat er volgens hem meer vraag naar is. ‘Een broodje kroket valt onder onze budgetlijn. In die prijsklasse kun je ook zelf een plak kaas met een boterham krijgen of een beperkte salade.’

  Stoppen met broodje kroket?
  René van der Burgt vraagt zich af of Eurest rekening houdt met de maatschappelijke opgave om studenten een betaalbaar alternatief te bieden voor gezond en duurzaam voedsel. Willemsen: ‘Wij doen wat de klant vraagt. Als de wens van Avans er is dat we stoppen met het broodje kroket, dan stoppen we er morgen mee. Het is alleen de vraag of dat mag volgens de regels.’

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Het is natuurlijk precies andersom: omdat het zo goedkoop is, is de vraag zo groot geworden..! Vreemde redenering.. Is dit onderdeel niet meegenomen in de nieuwe aanbesteding…?

  • “Een broodje kroket is zo goedkoop omdat er volgens hem meer vraag naar is.”

   Dit slaat natuurlijk nergens op. Economics 101 zegt: hoe meer vraag, hoe hoger de prijs!

  • Niemand komt aan mijn broodje kroket! Het laatste lichtpuntje van school kunnen ze niet zomaar zonder slag of stoot van mij ontnemen. Stop deze waanzin!!

  • Ik heb de indruk dat er variatie is in goedkope en luxe producten en dat er ook gezonde producten in beide prijsklasses zijn. Fruit en gewoon los brood en beleg zijn niet duur. Een bouillon van 20 cent is bijvoorbeeld ook zeer betaalbaar.

  • Een broodje kaas hoeft niet perce veel duurder te zijn. Inderdaad, het standaard broodje kaas kost € 2,- , maar je kunt ook een los broodje met een los pakje kaas kopen bij Eurest. Dan is het prijs-verschil met de kroket opeens veel kleiner.

  • Ik vind de catering niet goedkoop en ik denk daarnaast dat de prijzen van gezond eten lager zouden moeten liggen dan de prijzen van ongezond eten. Studenten zijn inderdaad vrij om te kiezen, maar er is niks mis mee deze keuze positief te beïnvloeden.

  • Is de catering eindelijk goedkoper, wordt er nog steeds geklaagd. Studenten zijn vrij om te kiezen wat ze willen en hebben daar ook genoeg verstand voor.