Terug naar overzicht

Minormarkt druk bezocht

De jaarlijkse minormarkt in het Atrium in Den Bosch is woensdagmiddag druk bezocht. Tijdens de markt kunnen studenten zich oriënteren op het grote aanbod minoren van Avans en zich meteen inschrijven.

Waar de ene minor er alles aan doet om met grote schermen en presentaties studenten naar zich toe te trekken, houdt de ander het simpel met wat flyers en een poster. Tussen het aanbod zitten minoren die al een paar jaar meedraaien maar ook een aantal die dit jaar voor het eerst van start gaan.

minormarkt3-max

Eigen interesse
Duco van Tuyl is derdejaars Technische Bedrijfskunde in Den Bosch. Hij schrijft zich meteen in voor de minor Continu Verbeteren van de Academie voor Industrie en Informatica. ‘Ik let er vooral op wat bij m’n eigen interesse en studie aansluit. Je kunt wel een risico nemen en voor iets totaal anders gaan, maar dat  is niets voor mij. Deze minor sluit perfect aan en ik weet dat ik er in de toekomst iets mee kan.’

minormarkt2-max

Duurzaamheid
Bij de Academie voor Technologie van Gezondheid en Milieu is duurzaamheid het toverwoord met de minor Biopolymeren en de minor Sustainable Energie. Vierdejaars Chemiestudent Johan Verhoeven volgde zelf de minor Biopolymeren. Omdat het goed aansloot bij zijn studie maar ook vanwege het duurzame karakter. ‘De minor richt zich op biopolymeren. Dat is niet gemaakt met olie want die raakt op. Dit is duurzaam en ook biologisch afbreekbaar. Dat vind ik heel interessant.’

minormarkt4-max

Mix van studenten
Bart Kapteijns is docent van de minor Ergonomisch Ontwerpen. Hij ziet veel verschillende soorten kennis en expertise in de minor. ‘Er zit een mix van studenten in onze minor. Ze komen van verschillende opleidingen en hogescholen en hebben allemaal een andere achtergrond. Dat maakt het heel interessant.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?