Fraude met digitale toetsen

  Eerstejaarsstudenten economie en bedrijfskunde van de Universiteit van Amsterdam hebben gesjoemeld bij digitale toetsen van het vak statistiek. De examencommissie heeft alle toetsen ongeldig verklaard.

  Twee browsers
  De studenten moesten elke week een tussentijdse toets maken. Met een goed resultaat konden ze alvast een halve bonuspunt verdienen voor het afsluitende tentamen. Maar de studenten konden de antwoorden van de toetsen inzien door gelijktijdig in te loggen op twee browsers, meldt Folia. De opgaven maakten ze eerst in de ene browser, waarna de goede antwoorden werden getoond. In de andere browser vulden de studenten de test vervolgens een tweede keer in.

  De uitslagen van de toetsen tellen niet meer mee. Studenten die aannemelijk kunnen maken dat ze niet van de truc gebruik hebben gemaakt, kunnen bezwaar aantekenen.

  Avans
  Ook bij Avans ging het dit studiejaar fout met digitale toetsen.

  Meer artikelen over

     

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • @Beatrijs: zoiets belachelijks heb ik nog nooit gehoord. Als je fraude pleegt hoor je gestraft te worden. Misschien fijn voor de school dat ze nu hun systeem kunnen verbeteren, maar om studenten hiervoor te belonen is wel heel merkwaardig…

  • Echt? Dit is creativiteit? Dan is er dus nooit sprake van fraude, want ze zijn gewoon creatief bezig. Dan is een spiekbriefje vast toegestaan omdat het creativiteit laat zien.
   Ze halen hun antwoorden niet door kennis maar door te spieken. Fraude

  • Ik vind dat creativiteit beloond moet worden.
   Op deze manier wordt het creatieve vermogen van studenten de kop in gedrukt, Schandalig! geen de studenten die deze truc hebben bedacht een extra studiepunt in plaats van ze te straffen.