Terug naar overzicht

Landstitel voor ABC’er Lidewij Welten

Lidewij Welten, student Advanced Business Creation in Den Bosch, heeft met Hockeyclub Den Bosch de landstitel gewonnen. Na een 4-2 zege in eigen huis was een 1-2 nederlaag tegen SCHC genoeg voor de landstitel.

Dit kampioenschap is voor Den Bosch het vijftiende landskampioenschap in zeventien jaar. In de eerste helft waren en nog kansen voor Lidewij, maar wist ze niet te scoren. Na rust veroverde ze een strafcorner die door Maartje Paumen werd benut.

Wereldkampioenschap 
Eind mei speelt Lidewij ook op het WK hockey. ‘Dan moet er gepiekt worden’, vertelt Welten in een interview in Punt 5. ‘Als we daar winnen, heb ik alles gewonnen wat er te winnen valt.’

Het landskampioenschap is in ieder geval reden genoeg voor een feestje:

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?