Terug naar overzicht

Lintje voor DIF’er Maurice van Boxtel

Maurice van Boxtel, leidinggevende bij de Diensteenheid ICT en Facilitaire Dienst, is benoemd tot lid van de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het lintje vrijdag voor zijn inzet in het verenigingsleven, vrijwilligerswerk en politieke activiteiten.

vanboxtellintje-max

Dat de burgervader van Dongen hem vrijdag onderscheidde met een lintje, was voor van Boxtel een grote verrassing. ‘Pas toen ik de zaal inliep en daar vrienden, familie en bekenden uit het verenigingsleven zag, viel het kwartje. Toen ik iedereen zag, schoot er wel even een brok in m’n keel. Ik ben er ontzettend blij mee.’

Voor de maatschappij
Werk in de sportkantine, bij de duivenvereniging, de gehandicaptenzorg, de Oranjevereniging en het Comité 4 en 5 mei. Sinds zijn veertiende zet Van Boxtel zich in voor diverse verenigingen en waaronder de laatste jaren ook als bestuurder. ‘Ik heb het vrijwilligerswerk van huis uit meegekregen. Het is voor mij een vanzelfsprekendheid om je in te zetten voor anderen en iets te betekenen voor de maatschappij. Er zijn wel eens avonden dat ik niets te doen heb maar dan voel ik me eigenlijk alleen maar schuldig.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?