Terug naar overzicht

Silicon Valley: serie voor en over geeks

Silicon Valley: Google, Facebook, Apple, Intel, de grootste bedrijven zijn er te vinden. Het high-tech gebied vormt het decor voor de nieuwe achtdelige HBO-serie Silicon Valley.

Een aantal slimme geeks werkt vanuit hun huis in Palo Alto aan een nieuw digitaal muziekplatform; Pied Piper. Het programma lijkt uit te draaien op een complete flop, maar de technologie erachter is zo baanbrekend dat er ineens vanuit diverse kanten interesse voor is.

De lastige keuze voor de introverte, superslimme programmeur Richard (Thomas Middleditch) om voor 10 miljoen dollar zijn bedrijf direct te verkopen.  Of nu 2 ton cashen 5 procent van zijn bedrijf, waarna het grootste deel in z’n eigen handen blijft.

Regisseur Mike Judge (Office Space, Beavis and Butt-Head) werkte zelf in de jaren tachtig even in Silicon Valley. Hij schetst in de nieuwe serie een realistisch en komisch beeld van de complete gekte daar. Hoe moeten deze hoogbegaafde geeks omgaan met het succes? Kiezen ze voor het geld of voor hun idealen?

De eerste aflevering van Silicon Valley is vanaf maandag 7 april vier weken lang gratis te bekijken via HBO GO.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?