Terug naar overzicht

[video] Tour d’Avans: ‘fietsen voor genezing’

Ook dit jaar wordt de Tour d’Avans weer gereden. De fietstocht langs de drie Avanssteden voor het goede doel gaat vrijdag van start. Docent Emil Talen fietst ondanks zijn ziekte de Alpe d’HuZes. 

Voor de gezelligheid, voor een zieke collega of ter nagedachtenis aan een dierbare; Deze week vertelt een aantal deelnemers waarom ze op de fiets springen voor de Tour d’Avans en/of de Alpe d’HuZes.

Docent aan de Academie voor Bouw en Infra, Emil Talen beklom de Alpe d’Huzes vorig jaar vijf keer. ‘Een mooie prestatie ter afsluiting van het herstelproces van mijn darmkanker’, vertelt hij op zijn actiesite. Vlak daarna werden er bij hem uitzaaiingen in de lever geconstateerd. Ondanks de ziekte zit hij dit jaar weer op de fiets om de berg minimaal één –maar hij hoopt op drie- keer te bedwingen.

Punt. Of had jij nog wat?

Loes Bak en Pleun van den Dool

Wat fantastisch, Emil, om je zo rustig en krachtig in beeld te zien. Als iemand deze rotziekte kan verslaan, ben jij dat wel met je geweldige positieve inslag. Wij wensen jou een fijne, sportieve week toe en veel succes met het bedwingen van de berg.

2014-05-27 20:59:25

Elly

Prachtig Emil. Je Wil het, Je Kunt het en Je Doe het.

2014-05-23 21:45:37

Yvonne

Mooi, Emil! Succes!

2014-05-23 08:58:48

Meer lezen?