Terug naar overzicht

Avansmedewerkers van start tijdens Alpe d’Huzes

Acht Avansmedewerkers zijn donderdagochtend van start gegaan tijdens de Alpe d’Huzes. In totaal rijden er bijna vijfduizend mensen mee met het jaarlijkse fietsevenement om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Leo van Beek, Jean-Paul Hagenberg, Corinne Jongeneelen, Pieter Keeris, Michiel van de Pas, Marjo Stevens en Rob van Wijk bedwingen vandaag de Alpe d’Huez namens Avans. De één gaat voor twee keer, de ander streeft naar zes beklimmingen. Ook docent Emil Talen zat ondanks zijn ziekte vanochtend gewoon op de fiets.

10.000 euro
Het Avansteam neemt een grote zak geld mee namens collega’s. Vrijdag 23 mei reden 110 Avansmedewerkers mee met de Tour d’Avans. Ze haalden hiermee 5.000 euro op op voor de renners van de Alpe d’Huzes. Bestuursvoorzitter Paul Rupp verdubbelde het bedrag naar 10.000 euro.

Minder deelnemers
Vorig jaar deden er nog 7.800 mensen mee met de Alpe d’huzes. Het is de eerste editie na de ophef rondom declaraties van Alpe d’Huzes oprichter Coen van Veenendaal vorig jaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Mark

Respect voor allen die zich in hebben gezet voor het goede doel. Mooi dat dit evenement nog steeds bestaat ondanks de negatieve aandacht verleden jaar.

2014-06-06 16:55:15

Frank van Raak

Het was weer een geweldige dag vol met emotie. Diepe buiging voor de deelnemers, maar zeker ook voor alle vrijwilligers.

2014-06-06 13:20:12

Meer lezen?