Terug naar overzicht

CMD’ers maken interactieve installaties voor Boulevard

Een deur die open gaat als je lacht of een buis die geluid omzet in kleuren. Op de eindexpositie van tweedejaarsstudenten Communication & Multimedia Design in Den Bosch zijn diverse installaties te bewonderen. Ze richten zich allemaal op ‘natuurlijke interactie’ met festivalbezoekers.

Studenten hebben een kwartaal lang gewerkt aan de installaties. De opdracht was om een werkende, interactieve opstelling te maken voor Theaterfestival Boulevard in Den Bosch. Vorig jaar was de winnende installatie Jellyfish te zien op het festival.

Splinter

Splinter Student Thijs Reiling: ‘Het is een soort lachspiegel  Hij heet splinter vanwege alle splinters in onze handen tijdens het bouwen. Er zit een camera in die bewegingen omzet in geluid en in onnavolgbare beelden. Het is de bedoeling dat mensen gaan zoeken naar hoe het werkt.’

draak

Hij oogt gezellig maar als er teveel mensen in de buurt komen van deze draak, kleurt z’n hoofd vuurrood.

I'mpress

I’mpress Student Doloryan Hommers: ‘Van beide kanten kun je de buisjes indrukken. Het nodigt uit om mee te spelen zonder dat iemand instucties heeft gekregen.’

groepK

De Roboticus Boulevarius houdt van aandacht. Maar kom niet te dichtbij want dan wordt hij boos.

vloer

Deze vloer onthoudt je voetafdruk als je er overheen loopt. Rollen mag ook.

humanspectrum

The Human Spectrum Groep D: ‘Spraak wordt omgezet in kleur. Het apparaat let daarbij op lengte en hardheid van het geluid. Als je roept krijgt het geluid een groene kleur. Bezoekers moeten nieuwsgierig worden naar de werking.’

deur

Lach en deze deur gaat voor je open.

bar

Leeflicht Student Steven van Wieringen: ‘De Bollen hangen boven een tafel of een bar. De kleuren gaan leven en lokken interactie uit. Als je er tegenaan tikt worden de ballen boos en veranderen de kleuren.’

flapperding

Het Flapperding Student Marielle Verberkt: ‘Het flapperding -zo heet het omdat het flappert-  brengt mensen bij elkaar. Als je samen in het midden staat bewegen de flappen.’ 

panaroma

Panorama: Wanneer het scherm draait, wordt een ander beeld weergegeven.

paal

Deze paal verandert van kleur als je dichtbij komt.

tekening

Deze installatie volgt bewegingen en zet ze om in een tekening.

Punt. Of had jij nog wat?

Jellyfish

Leuk installaties! Hier een beter filmpje van het resultaat van vorig jaar op festival boulevard: http://youtu.be/s_sgXqbqKE0

2014-06-16 14:37:41

Meer lezen?