Terug naar overzicht

Avans zet ‘lokstudenten’ in tijdens intro’s

Avans heeft promostudenten een mail gestuurd met de vraag of zij zich tijdens de introductieperiode willen inzetten als ‘lokstudent’. De studenten zouden introductieactiviteiten en -evenementen moeten bezoeken om te kijken of zij alcohol meekrijgen. Dat meldt GeenStijl.

Ben jij een minderjarige student of zie je er minderjarig uit, en beschik je over een rechtgeaarde NSB-mentaliteit? Dan is Avans Hogeschool op zoek naar jou!’, schrijft GeenStijl. Woordvoerder Nicky Jansen laat  weten dat zij geen ‘NSB’ertjes’ zal inzetten. ‘Van dit soort termen nemen wij natuurlijk afstand. We gaan ook helemaal niet undercover, we spreken liever van ‘mystery guests.’

Verantwoordelijkheid
Volgens Jansen voelt Avans zich verantwoordelijk voor de veiligheid van de studenten. Avans deelt polsbandjes uit en wil met de promostudenten controleren of de hogeschool zichzelf aan de regels houdt. Jansen: ‘We vinden het belangrijk om ons aan de regelgeving te houden. We controleren alleen bij evenementen waar wij zelf alcohol schenken, zoals een intro van een academie of het HBO Intro Festival in Den Bosch. Wij gaan ervan uit dat de horeca zich houdt aan de bestaande wet- en regelgeving.’

Punt. Of had jij nog wat?

Luc

GeenStijl heeft daarentegen wel een minderjarig persoon gebruikt voor een ‘nieuwsitem’. De jonge in kwestie moest drank kopen waarna de verkopers gewaarschuwd werden door GeenStijl. De volgende dag zou er namelijk gecontroleerd worden.

2014-08-15 07:16:25

Meer lezen?