Terug naar overzicht

CMD’ers maken eerbetoon voor brandweermannen 9/11

Amerika herdenkt donderdag de aanslagen van 11 september 2001. Oud-studenten Communication & Multimedia Design Thomas van de Ven en Arjan Marisaël maakten een interactief eerbetoon voor de omgekomen brandweermannen op die dag.

Donderdag is het dertien jaar geleden dat vliegtuigen het World Trade Center en het Pentagon doorboorden. Oud-studenten Thomas en Arjan maakten een tijdlijn met alle gebeurtenissen van de dag en de slachtoffers onder de brandweermannen.

Data gecombineerd
De website kwam tot stand tijdens de minor Databeleving. ‘Die volgden we rond 9/11 en het onderwerp sprak ons erg aan’, vertelt Thomas. Op internet gingen ze op zoek naar alle data die ze konden vinden over 9/11. ‘We kwamen veel verschillende data tegen over de brandweermannen. Alle data daarover hebben we gecombineerd en samen met fragmenten uit documentaires is daar deze site uitgekomen.’

911-max

Juist het verhaal van de brandweermannen sprak de studenten tot de verbeelding. ‘Het blijft indrukwekkend wat er toen is gebeurd. Het verhaal van de helden dat je normaal bijna niet hoort, wilden we op deze manier in beeld brengen.’

Kippenvel
Het zoeken in de data zorgde voor veel kippenvelmomenten  bij Thomas en Arjan. ‘Vooral de persoonlijke verhalen maken veel indruk. Mensen die vertellen dat ze hoopten iets van hun geliefden in het puin te vinden maar nooit meer iets terugvonden, dat soort verhalen maakt veel indruk.’

Punt. Of had jij nog wat?

Liselotte

Wow, erg onbeschrijfelijk en ontzettend mooi gedaan!!!

2014-09-11 18:20:27

Meer lezen?