Terug naar overzicht

Hollands Hoop: Beter goed gejat dan slecht bedacht

Het verhaal van de nieuwe VPRO/VARA/NTR-serie Hollands Hoop is niet uit de lucht komen vallen. Een keurige burger die verzeild raakt in de drugswereld; kennen we dat verhaal niet al van Breaking Bad?

Forensisch psychiater met een burn-out Fokke Augustinus (Marcel Hensema) erft het boerenbedrijf van zijn vader. Hij verhuist met zijn ongelukkige, vreemdgaande vrouw (Kim van Kooten) en kinderen naar de boerderij, Hollands Hoop genaamd, op het Groningse platteland. Tussen de mais blijkt een gigantische hennepplantage verstopt te zitten. Langzaam rolt Fokke in de carrière van drugshandelaar. Zijn kennis van het criminele brein en een afbrokkelend ethisch besef, brengen hem meer succes dan hij aan kan.

De verhaallijn is dus duidelijk gebaseerd op de Amerikaanse kaskraker Breaking Bad. Toch doet de serie oer-Hollands aan. Welke Nederlandse keutelboer heeft er nou geen wiet tussen zijn mais staan? Beter goed gejat dan slecht bedacht. De serie is zo spannend dat je niet wil wachten op de volgende aflevering.

Hollands Hoop maakt meteen kans om aanstaande vrijdag drie Gouden Kalveren mee naar huis te slepen. De serie is genomineerd in de categorieën beste serie, beste acteur en beste actrice.

Iedere zaterdag, 21.05 uur op NPO 2.

Punt. Of had jij nog wat?

Jaap Muiderman

Wat valt deze serie me, na drie afleveringen, ontzettend tegen. Ik vind het niet leuk, niet spannend en de conversatie staat op laag peil. Een beetje gek doen en overdrijven kan leuk zijn maar het moet wel geloofwaardig blijven.

2014-10-12 13:32:00

Meer lezen?