Terug naar overzicht

Parkeren? Bij de TU/e betaal je straks 2 euro per dag

Avans is niet de enige onderwijsinstelling die worstelt met het parkeerbeleid. De Technische Universiteit Eindhoven gaat betaald parkeren invoeren voor medewerkers.

Vanwege de parkeerdruk bij Avans kunnen deeltijdstudenten dit studiejaar pas na 17.00 uur hun auto op de parkeerplaatsen van de hogeschool zetten.

Medewerkers van de Technische Universiteit Eindhoven moeten vanaf april 2015 betalen om te kunnen parkeren op de campus. Twee euro per dag zijn TU/e medewerkers straks kwijt aan parkeerkosten.

‘We streven naar een leefbare, duurzame campus en met dit plan ontmoedigen we het autogebruik’

Bestuurslid Jo van Ham benoemde al eens de redenen voor invoering van betaald parkeren voor medewerkers. ‘We streven naar een leefbare, duurzame campus en met dit plan ontmoedigen we het autogebruik. Daarnaast gaan er op termijn nog veel parkeerplaatsen verdwijnen, waardoor in de toekomst parkeergarages nodig zijn. Om beide betaalbaar te houden, moet er geld gevonden worden dat we niet willen onttrekken aan het onderwijs en onderzoek. Daar ligt onze prioriteit. En als universiteit moeten we laten zien dat we staan voor duurzaamheid: practice what you preach.’ Studenten betalen al sinds 2006 voor een parkeerplaats op de campus.

1,75 euro per dag
Ook bij andere universiteiten moet je als medewerker betalen voor een parkeerplaats. Zo betalen medewerkers van de Erasmus Universiteit 1,75 euro per dag.

Punt. Of had jij nog wat?

John

Duurzaam betekend voor de toekomst te gebruiken. Heeft niets met klanten/medewerker pesten te maken. Een parkeerplaats kan namelijk heel duurzaam zijn. Auto's ook. Ik heb het vermoeden dat bepaalde hippe terminologie misbruikt wordt hier.

2014-10-06 10:58:57

@KeesP

Als iedereen elektrisch gaat rijden kun je die kernreactors in Duitsland wel weer op starten om je sojamelk koel te kunnen houden. Maar laten we niet offtopic gaan Kees, het gaat hier over het wel of niet betalen voor de parkeerplaatsen bij Avans...

2014-10-06 09:29:29

KeesP

Als het college de helt van hun salaris inleverde kunnen er zonnepanelen en oplaadpalen komen en iedereen gratis opladen en parkeren, das pas duurzaam, kan ik mijn 0% CO2 voertuig ook weer stallen. Allang geen benzine meer @KeesP.

2014-10-03 19:10:32

@KeesP

Een docent moet niets, hij krijgt de keuze: óf met het 'onmogelijk' OV komen, óf de 2 euro aftikken om zijn heilige koe te kunnen stallen, óf op zoek naar een andere werkgever. En die kernenergie valt wel mee: http://tinyurl.com/arnsopz

2014-10-03 14:03:52

KeesP

Dus moet een docent 40 uur vrije tijd aan extra reistijd inleveren om met onmogelijk OV te reizen, omdat Avans iets uit wil stralen... En wat is duurzaam, met een kernenergie aangedreven trein reizen, fijn al dat kernafval voor de toekomst.

2014-10-03 13:40:12

@KeesP

KeesP, ook docenten kunnen met het OV komen en hierdoor het duurzame beleid wat Avans uit wil dragen ondersteunen. Zie het als een vertaling van strategie naar het uitvoerend niveau...

2014-10-02 11:06:24

p. arkeer

Een parkeerplaats, ook bij de kantoorburen kost ca 800 - 1000 per jaar, dus 5€ per dag. Betaald parkeren voor 2 € is alleen bedoeld om minder auto's te laten komen. En werkt ook niet als de buurt gratis is !

2014-10-01 21:35:17

KeesP

Is dat niet een verkapte loonsverlaging, of gaat de werkgever voor gelijkwaardige huisvesting binnen fietsafstand zorgen.

2014-10-01 15:44:22

MdB

Ik zeg doen, hetzelfde beleid voor iedereen. Als het voor iedereen betaald wordt zijn er wellicht ook meer plaatsen beschikbaar. Maar steek het ontvangen geld dan ook in het behoud en creëren van plaatsen i.p.v. optellen bij de 19,5 mln.

2014-09-30 10:35:22

Meer lezen?