Terug naar overzicht

1.000 euro voor studenten Industriële Automatisering

Studenten Industriële Automatisering zijn tweede geworden in de strijd voor de Actemium Automation Award. Ze wonnen met de jaarlijkse automatiseringswedstrijd 1.000 euro.

De wedstrijd bestaat uit diverse opdrachten. Hoe controleer je of een softwareprogramma wel goed is beveiligd? En hoe zet je eigenlijk een hightech product in de markt? Allemaal opdrachten die beoordeeld en bedacht worden door het bedrijfsleven.

Intensief
Docent Peter van den Berg begeleidde de Bossche groep studenten. ‘Ze vonden het fantastisch. Ze begonnen wat schoorvoetend maar uiteindelijk was het erg leuk. De opdrachten moeten in korte tijd uitgevoerd worden. Dat is erg intensief en leerzaam. Daarnaast komen ze ook nog in contact met bedrijven.’

Blij voor winnaar
De Avansstudenten moesten hun meerdere erkennen in studenten van de Hogeschool Utrecht (HU). Zij wonnen 3.000 euro. Op de derde plaats eindigde het team van Fontys Eindhoven. Van den Berg is blij voor de Utrechtse studenten. ‘Het liefst hadden wij de eerste prijs gewonnen. Maar dit is de laatste lichting Industriële Automatisering uit Utrecht. Die opleiding houdt op te bestaan.’

Het geldbedrag dat de Avansgroep mee naar huis nam, wordt gespendeerd aan een uitje naar de Hannover Messe voor de hele klas.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?