Terug naar overzicht

Debuut Hozier: verbluffend goed

Hozier had geen beter moment kunnen uitkiezen om zijn gelijknamige debuutalbum uit te brengen. Nu de herfst is aangebroken en de dagen langzaam donkerder en kouder worden zijn er geen geschiktere deuntjes dan die van de Ierse singer-songwriter.

Hij studeerde muziek aan het prestigieuze Trinity College in Dublin, maar maakte zijn opleiding nooit af omdat hij te druk was met het opnemen van demo’s. Afgelopen zomer brak Andrew Hozier-Byrne door met de wereldwijde hit ‘Take me to Church’.

Het debuutalbum maakt de hoge verwachtingen na die eerste single meer dan waar. De lekkere diepe stem van Hozier begeleidt je door diverse stijlen en stemmingen; van blues tot soul en van gospel tot folk. Van het ene nummer, ‘Someone New’ bijvoorbeeld, word je ontzettend vrolijk, daarna droom je rustig weg met ‘Like Real People Do’. Trek de gordijnen dicht, slinger de open haard -of bij gebrek daaraan de verwarming- aan, schenk een glaasje in en ga zitten voor het verbluffende debuut van Hozier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?